Atlético se přiblížilo semifinále Ligy mistrů. O gól vyhrála i Barcelona v Paříži

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Atlético se přiblížilo semifinále Ligy mistrů. O gól vyhrála i Barcelona v Paříži
Aktualizováno
Kylian Mbappé se proti Barceloně neprosadil, hosté vyhráli úvodní čtvrtfinále LM 3:2.
Kylian Mbappé se proti Barceloně neprosadil, hosté vyhráli úvodní čtvrtfinále LM 3:2.AFP
Oba španělské kluby zvládly středeční úvodní čtvrtfinálové zápasy Ligy mistrů vítězně. Atlético si doma poradilo s Dortmundem, když už po půlhodině hry vedlo o dva góly. Hostům zvýšil naděje do odvety Sébastien Haller, který v závěru snížil na konečných 1:2. Výhru o gól slaví i Barcelona, která se v Paříži ujala vedení, aby PSG nechala po přestávce otočit skóre a následně utkání opět zvrátila na svou stranu. Ústřední postavou Blaugranas byl dvougólový forvard Raphinha.

PSG – Barcelona 2:3

Úvod poločasu patřil domácím, střely Kang-In Leeho a Marca Asensia však našly pouze náruč Marca-Andrého ter Stegena. Fotbalisté Barcy se k příležitosti dostali až po první dvacetiminutovce, když hlavičku Roberta Lewandowského vykopával z brankové čáry Nuno Mendes.

O pár chvil později střílel Raphinha, jehož pokus k levé tyči zneškodnil Gianluigi Donnarumma. Ve 37. minutě ale italský gólman svým nepřesvědčivým vyboxováním centru z pravé strany znovu nabídl šanci brazilskému křídelníkovi. Ten už se tentokrát nemýlil a bez problémů skóroval do odkryté branky.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Hned zkraje druhé půle se svěřencům Luise Enriqueho povedlo zápas otočit. Nejprve si odražený balon v pokutovém území našel Ousmane Dembélé a napálil ho nekompromisně pod břevno. O tři minuty později musel ter Stegen lovit míč ze sítě znovu po hezké kombinaci Fabiána Ruize a zakončujícího Vitinhy.

A v domácím kotli mohlo být ještě veseleji, nicméně střídající Bradley Barcola střelou pouze orazítkoval břevno. Po hodině hry se tak měnilo skóre na druhé straně, krásný oblouček Pedriho zužitkoval ve svůj druhý gól Raphinha.

Raphinhovy statistiky proti PSG.
Raphinhovy statistiky proti PSG.Opta by Stats Peform / AFP

Vedení mohl PSG vrátit Dembélé, Katalánce však znovu zachránila branková konstrukce. A diváci o pár minut později sledovali další obrat. Po chvilce pobytu na hřišti hlavičkoval přesně Andreas Christensen, když na rohový kop mířící do malého vápna nereagoval Donnarumma. Barcelona si tak z Parku princů veze do odvety jednogólový náskok. 

Atl. Madrid – Dortmund 2:1

Domácí udeřili hned zkraje zápasu. Brankář Gregor Kobel dostal riskantní rozehrávkou pod tlak svou obranu a jejího zaváhání využil přesnou střelou Rodrigo de Paul. Dortmund v úvodní části zápasu působil směrem dopředu bezradně a nedostal se s míčem ani na dohled brány soupeře.

Naopak musel bránit hned šest rohových kopů v prvních 20 minutách. Že černožlutí nemají svůj den, potvrdila další minela stoperů Borussie ve 32. minutě. Míč získal Antoine Griezmann, který jej posunul na volného Samuela Lina. Ten tváří v tvář Kobelovi umístil míč po zemi k pravé tyči a Atléti odskočili už na dvoubrankový rozdíl.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Brankář Jan Oblak měl první práci až v závěru poločasu, kdy vytáhl pokus Iana Maatsena. Hra v druhém poločase byla o poznání vyrovnanější. Diváci si však museli na zajímavější šanci počkat až do 75. minuty, kdy se po standardní situaci Los Colchoneros zjevil sám před bránou Lino, ale skvěle zasáhl Kobel.

Vypadalo to, že hosté pojedou domů s prázdnou. Kouč Edin Terzič však vyslal do akce čerstvé síly a jeden z náhradníků, Haller, se v pokutovém území dostal k míči a přízemní ranou snížil. Blízko vyrovnání byl následně Jamie Bynoe-Gittens, jehož pokus rozvibroval břevno. Domácí tým už těsný výsledek uhájil.

Griezmannova heat mapa proti Dortmundu
Griezmannova heat mapa proti DortmunduOpta by Stats Perform / AFP

Výsledky Ligy mistrů