Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern suspendoval Maného, vynechal ho z nominace na sobotní ligový zápas

Aktualizováno
Sadio Mané neprožívá v Bavorsku nejlepší období.
Sadio Mané neprožívá v Bavorsku nejlepší období.AFP
Nezažívá nejlepší období kariéry. Sadio Mané (31) v posledních zápasech plní v Bayernu Mnichov roli náhradníka a logicky mu tak není do zpěvu. To potvrdil po prohraném čtvrtfinále Ligy mistrů na půdě Manchesteru City (0:3), když v útrobách Etihad Stadium údajně udeřil spoluhráče Leroye Saného (27) do obličeje. Bavorský velkoklub uvedl, že Senegalce dočasně suspendoval, vynechal jej z nominace na sobotní ligový zápas s Hoffenheimem.

Mané byl ještě ve čtvrtek odpoledne přítomen na tréninku Bayernu. Po něm si jej ale předvolali generální ředitel Oliver Kahn a sportovní ředitel Hasan Salihamidžič k podání zprávy. Trenér Thomas Tuchel, jenž před třemi týdny nahradil ve funkci Juliana Nagelsmanna, se Senegalcem hovořil přímo na hřišti. Bývalá opora Liverpoolu zaplatí rovněž nespecifikovanou pokutu.

Mané přestoupil do Bayernu před aktuální sezonou z Liverpoolu, s nímž mimo jiné vyhrál Premier League i Ligu mistrů, za 32 milionů eur (745 milionů korun) a uzavřel tříletou smlouvu. Dosud však nedokázal naplnit vysoká očekávání, zčásti proto, že musel podstoupit operaci nohy, kvůli níž přišel i o loňské mistrovství světa.

Za vedoucí tým Bundesligy zatím ve 32 soutěžních zápasech nastřílel 11 branek, naposledy se ale v dresu obhájce německého titulu prosadil v říjnu před zmíněnými problémy s nohou. Pod Tuchelem byl Mané v základní sestavě pouze v jednom případě, třikrát střídal a zatím se pod novým trenérem bodově neprosadil.

Maného ligové stastistiky v aktuální sezoně.
Maného ligové stastistiky v aktuální sezoně.Livesport