Braga slaví po 11 letech postup do Ligy mistrů, dál jdou také Galatasaray a YB Bern

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Braga slaví po 11 letech postup do Ligy mistrů, dál jdou také Galatasaray a YB Bern

Portugalský klub slaví postup do slavné soutěže.
Portugalský klub slaví postup do slavné soutěže.AFP
Fotbalisté Bragy po 11 letech postoupili do skupiny Ligy mistrů. Portugalský tým s českým brankářem Lukášem Horníčkem (21) na lavičce v odvetě závěrečného 4. předkola v Aténách porazil Panathinaikos 1:0 a navázal na úvodní domácí výhru 2:1. Účast v hlavní fázi elitní soutěže si v úterý zajistily i týmy Galatasaray Istanbul a Young Boys Bern, které vyřadily Molde, respektive Maccabi Haifa.

Panathinaikos – Braga 0:1

Bouřlivá řecká atmosféra sice hnala své miláčky za vítězstvím, v několika případech však Trojlístky zradila koncovka. Příkladným výkonem postup hostů jistil brankář Matheus, právě ten byl přitom už v první půli ošetřován, kvůli čemuž se intenzivně rozcvičoval Lukáš Horníček. Brazilec se ale ze zranění zotavil, a talentovaný český gólman tak strávil celý zápas na lavičce náhradníků. I k jeho radosti pak postup Arcibiskupů pojistil gólem Bruma.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Galatasaray – Molde 2:1

Hned zkraje utkání poslal turecký klub do vedení sebevědomě proměněnou penaltou Mauro Icardi, jehož jméno bylo v minulých letech spojováno spíše se skandály mimo hřiště než s jeho fotbalovými výkony. V posledních týdnech se ovšem dostal do formy a skóroval ve čtyřech po sobě jdoucích soutěžních kláních. Seveřané sice stihli vyrovnat zásluhou Eirika Hestada, avšak v nastaveném čase se z přímého kopu trefil Angeliňo a uklidnil rostoucí nervozitu na stadionu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

YB Bern – Maccabi Haifa 3:0

V hlavním městě Švýcarska se v první půli fantasticky předvedl rychlonohý křídelník Meschack Elia, jenž měl výrazný podíl na obou slepených brankách z rozmezí 23. a 28. minuty. Nejprve totiž asistoval u trefy Cedrica Ittena a následně si jeho střílený centr kuriózně srazil za záda svého brankáře Abdoulaye Seck. Senegalský obránce tak vlastním gólem přispěl k tomu, že hosté nebudou mít šanci napodobit loňské počínání ze skupiny smrti s PSG či Benfikou.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport