Kodaň si zahraje proti Spartě, v odvetě padlo devět gólů. Faerská pohádka pokračuje

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kodaň si zahraje proti Spartě, v odvetě padlo devět gólů. Faerská pohádka pokračuje

Aktualizováno
Dinamo Záhřeb vyřadilo Astanu (v modrém) celkovým skóre 6:0.
Dinamo Záhřeb vyřadilo Astanu (v modrém) celkovým skóre 6:0.Profimedia
Liga mistrů pozná ve středu večer zbylé postupující do 3. předkola. Dvojzápas se Spartou si podle očekávání uhrála Kodaň, byť odveta s islandským Breidablikem byla hodně divoká, padlo v ní devět gólů. Ve fantastické pouti pokračují Faeřané z Klaksvíku. Po Ferencvároši vyřadili i Hacken, zajistili si účast ve skupině Evropské konferenční ligy a čeká je souboj s Molde, které si poradilo s finským HJK.

FC Kodaň – Breidablik 6:3

Překvapivý úvodní zásah hostů odstartoval gólostroj favorita, jenž ve 33. minutě vyrovnal a už ve 47. minutě vedl o čtyři branky. Katem islandského týmu se paradoxně stal tamější rodák Orri Óskarsson, autor tří přesných zásahů a jedné asistence. Osmnáctiletý mladíček se tak výrazně přičinil o to, že jeho celek v další fázi soutěže vyzve Spartu vedenou dánským realizačním týmem.

FC Astana – Dinamo Záhřeb 0:2

V hlavní roli se tentokrát představil ázerbájdžánský útočník chorvatského celku Mahir Emreli, jenž v průběhu první půle vstřelil vítěznou branku a několik dalších velkých šancí spálil. Pro domácí tým tento výsledek znamenal konec nadějí na zopakování velkolepého počinu zpřed osmi let, kdy se mu podařilo dokráčet až do skupinové fáze milionářské soutěže.

Karabach – Raków 1:1

Polští šampioni se krátce po změně stran ujali vedení, když se trefil Fran Tudor, domácí však vrátil zpět do hry tradiční střelec Redon Xhixha. Ani jeho pátý gól v rámci letošních předkol milionářské soutěže však Jezdcům nestačil. V zápasové nominaci hostů se poprvé od přestupu z pražské Slavie objevil Srdjan Plavšič, na trávník se ovšem nedostal.

Molde – HJK 2:0

Švédský mistr napravil zaváhání z Helsinek, kde v úvodním utkání jen remizoval 1:1, až v samém závěru odvety. Čtvrt hodiny před koncem poslal Molde do vedení Kristian Eriksen a postup do 3. předkola pečetil v 89. minutě Ola Brynhildsen

Hacken – Klaksvík 3:4pen

Klaksvík pokračuje v historickém pohárovém tažení, jako první tým z Faerských ostrovů postoupil do 3. předkola LM. Po bezbrankovém domácím zápase se v úvodu odvety ujal vedení, a přestože švédský mistr skóre otočil, Arni Frederiksberg zařídil svým druhým gólem v utkání prodloužení. V něm sice Hacken dal třetí gól, ale faerský celek dokázal opět srovnat a šlo se do penalt. Ty až v páté sérii rozhodl Vegard Forren a dokonal senzaci, už nyní má jistotu účasti v hlavní fázi jednoho z evropských pohárů.

Maccabi Haifa – Šeriff Tiraspol 4:1pp

Moldavané ještě krátce před koncem základní hrací doby drželi postupovou remízu, pak ovšem poslal domácí do vedení Mahmoud Jaber a v následné extra půlhodině uvrhly vášnivé fanoušky do extáze další dva góly. Zelení tak díky mohutnému obratu nadále drží naději na zopakování loňské účasti v základní skupině, kde nakonec ve společnosti PSG či Benfiky skončili na poslední příčce.

Genk – Servette 2:3pen

Přestože hosté hráli už od třetí minuty bez vyloučeného Enza Crivelliho, dokázali v prvním i ve druhém poločase vždy rychle odpovědět na góly Genku. Utkání tak dospělo do prodloužení, v němž už branka nepadla. V penaltovém rozstřelu byli hráči Servette neomylní, naopak na domácí straně selhal mimo jiné hned v první sérii někdejší záložník Plzně Patrik Hrošovský.  

Galatasaray – Žalgiris 1:0

Ačkoliv byla převaha domácího favorita po celou dobu utkání zřejmá, padl z ní pouze jediný gól. O ten se postaral zkušený Belgičan Dries Mertens, jenž se po půlhodině hry opřel do míče letícího od rohového praporku a nádhernou ranou z asi 25 metrů zamířil přesně k pravé tyči. Istanbulský celek se tak může těšit na pokračování milionářské soutěže, v němž už pravděpodobně bude moci využít služeb hvězdných posil v čele s Wilfriedem Zahou.

Výsledky předkol Ligy mistrů