Raków je blízko play off LM, zápas v Aténách odložila smrt. Klaksvík znovu šokoval

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Raków je blízko play off LM, zápas v Aténách odložila smrt. Klaksvík znovu šokoval

Aktualizováno
Vladyslav Kočergin slaví gól, jímž poslal Raków proti Arisu do vedení 1:0.
Vladyslav Kočergin slaví gól, jímž poslal Raków proti Arisu do vedení 1:0.Profimedia
Polský mistr Raków v utkání 3. předkola Ligy mistrů porazil doma 2:1 kyperský Aris Limassol, vítěz dvojzápasu vyzve v závěrečném play off lepšího z dvojice Sparta – FC Kodaň. Klání dalších potenciálních soupeřů Pražanů o skupinu Evropské ligy AEK Atény – Dinamo Záhřeb UEFA odložila poté, co byl před duelem v Řecku ubodán příznivec domácího celku. Náhradní termín byl stanoven na sobotu 19. srpna. Ve famózním tažení pokračuje Klaksvík z Faerských ostrovů, který v domácím duelu zdolal 2:1 norské Molde.

Raków – Aris Limassol 2:1

Raków poslal do vedení v sedmé minutě Vladyslav Kočergin a druhou trefu přidal po hodině hry z penalty Fabian Piasecki. Naději do odvety dal Limassolu v 89. minutě přesnou ránou zpoza vápna Mihlali Mayambela. Polští šampioni prodloužili sérii neporazitelnosti na šest soutěžních duelů, Aris ve třetím utkání sezony poprvé nevyhrál.

PSV – Sturm Graz 4:1

Hráči PSV dominantně navázali na vítězství v domácím Superpoháru, když v prvním utkání třetího předkola Ligy mistrů porazili na vlastní půdě Sturm Graz 4:1. Nizozemský celek kraloval už v prvním poločase, ve kterém vstřelil tři branky.

Výborný výkon předvedl především Luuk de Jong, jenž se trefil dvakrát. Celkově tak vstřelil 33. branku v evropských soutěžích, čímž v historické tabulce nizozemských střelců vyrovnal legendu Johana Cruyffa. Zároveň skvělým způsobem oslavil svůj jubilejní 100. start na evropské scéně.

Klaksvík – Molde 2:1

Ani páté utkání v předkolech LM neprohrál Klaksvík, který si v minulých dvojzápasech překvapivě poradil s Ferencvárosem Budapešť a švédským Häckenem. Celek z Faerských ostrovů na domácí půdě s Molde po Eikremově gólu z 49. minuty přitom prohrával.

O čtvrt hodiny později ale srovnal ukrytou střelou na přední tyč Arni Frederiksberg. Jednatřicetiletý záložník navíc v 86. minutě přidal po brejku druhý zásah a v předkolech dal šest z dosavadních osmi gólů svého týmu.

Olimpija Lublaň – Galatasaray 0:3

Galatasaray si podle očekávání bez problémů poradil s Olimpijí Lublaň. Duel rozhodla již devátá minuta, kdy Kerem Aktürkoglu zamířil přesně k levé tyči. Úspěch tureckého reprezentanta podpořil krátce po změně stran druhou brankou Dries Mertens.

Ten tak navázal na vlastní postupovou trefu z předešlého kvalifikačního kola. Aby si slovinský mistr poprvé v historii mohl zahrát play off o milionářskou soutěž, bude muset za týden v Istanbulu zvládnout zdánlivě nesplnitelný úkol – vymazat třígólové manko.

Braga – TSC Bačka Topola 3:0

Totožný výsledek, jen na domácí půdě, zaznamenala portugalská Braga. Zápas proti srbskému TSC měla pevně pod kontrolou, už po 19 minutách vedla zásluhou Brumy a Pizziho o dvě branky, v závěru se trefil ještě Alvaro Djalo.

AEK Atény – Dinamo Záhřeb odloženo

Devětadvacetiletý muž byl ubodán při bitce u stadionu AEK na aténském předměstí Nea Filadelfia. Podle policie se poblíž arény shromáždilo 100 až 120 fanoušků chorvatského týmu, které už očekávali Řekové. Konflikt vypukl hodinu po skončení tréninku Dinama a poté, co hostující mužstvo opustilo stadion. Fanoušci z obou táborů na sebe házeli světlice, výbušniny a kameny.

Policie zatkla 98 lidí, z toho většinu Chorvatů. V nemocnici skončili tři řečtí fanoušci a pět chorvatských. Dinamo, jehož fanoušci měli právě kvůli obavám z násilností na zápas oficiálně zakázaný vstup, incident odsoudilo: "Takové události neodpovídají hodnotám a etickým zásadám, které jako klub a komunita propagujeme," uvedl klub na oficiálním webu.

Výsledky předkol Ligy mistrů