Budou hladoví a plní energie, varuje Guardiola před bitvou proti Kodani v Lize mistrů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Budou hladoví a plní energie, varuje Guardiola před bitvou proti Kodani v Lize mistrů

Guardiola očekává v Dánsku náročný duel.
Guardiola očekává v Dánsku náročný duel.Reuters
Trenér fotbalistů Manchesteru City Pep Guardiola (53) prohlásil, že v úterním zápase osmifinále Ligy mistrů proti Kodani očekává vyrovnaný zápas. "Budou hladoví a plní energie. Nevím, jaké bude jejich tempo, ale doufám, že budeme na takové úrovni, abychom jim mohli konkurovat," nepodceňuje španělský stratég dánského soupeře.

Kodaň, která skončila ve skupině A na druhém místě před Manchesterem United i Galatasarayem a pouze za Bayernem Mnichov, se vrací do soutěžního zápasu po dvouměsíční zimní přestávce. To Manchester City nyní vyhrál 10 zápasů v řadě, ale Guardiola rozhodně nepolevuje, protože se svým týmem chce obhájit titul v Lize mistrů.

"Viděli jsme, co Kodaň dokáže proti United a Galatasarayi v opravdu těžké skupině. Když jsem viděl, co dokážou, řekl jsem si 'wow'," pochválil španělský trenér svého soupeře na pondělní tiskové konferenci.

Poslední výsledky Manchesteru City.
Poslední výsledky Manchesteru City.Livesport

"Budou hladoví a plní energie. Nevím, jaké bude jejich tempo, ale doufám, že budeme na takové úrovni, abychom jim mohli konkurovat. Musíme být připraveni psychicky. Musíme být připraveni trpět, protože to bude vyrovnaný zápas. Normálně mi můj instinkt nelže," uvedl zkušený trenér.

Guardiolovi svěřenci jsou v dobré náladě poté, co se o víkendu vrátil do hry jejich nejlepší střelec Erling Haaland a po dvouměsíční absenci způsobené zraněním dvakrát skóroval při výhře 2:0 nad Evertonem. "Je silný po psychické stránce – po prvním gólu chce druhý a pak třetí. Jsme rádi, že je po dvou měsících zpátky," zdůraznil Španěl.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Livesport

"Vidíte jeho čísla v Lize mistrů, taková čísla neměl v jeho věku ani Messi. Je to neuvěřitelné," dodal na adresu norského útočníka, který v 53 zápasech za City a Borussii Dortmund nastřílel 52 gólů.

Kodaň - Manchester City (úterý, 21:00)