Feyenoord s Lingrem bude v Lize mistrů čelit Laziu, Barcelona a City zaútočí na třetí výhru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Feyenoord s Lingrem bude v Lize mistrů čelit Laziu, Barcelona a City zaútočí na třetí výhru
Ondřej Lingr může zasáhnout do utkání s Laziem.
Ondřej Lingr může zasáhnout do utkání s Laziem.Profimedia
Ve středečním programu 3. kola Ligy mistrů přivítají fotbalisté Feyenoordu s českým reprezentantem Ondřejem Lingrem (25) na svém hřišti Lazio Řím. Stoprocentní bilanci se pokusí udržet obhájce titulu Manchester City proti Bernu a Barcelona v duelu se Šachtarem Doněck.

Feyenoord – Lazio

Feyenoord z posledních devíti soutěžních zápasů nezvládl vítězně jen přestřelku na hřišti Atlétika Madrid (2:3). Celek z Rotterdamu se o víkendu stejně jako Lazio naladil na vzájemný souboj ligovou výhrou.

"Byl to výborný výkon, týmu bych mohl vytknout snad jen závěr zápasu. Podstatné ale je především to, že se nám daří sbírat body," uvedl trenér Arne Slot po domácím triumfu 4:0 nad Arnhemem. Do něj nezasáhl Lingr, jenž stále čeká na premiérový start v základní sestavě.

Feyenoord se s Laziem utkal minulou sezonu ve skupině Evropské ligy, v obou duelech uspěl domácí tým. Římané zvládli poslední tři soutěžní utkání a se čtyřmi body jsou v čele skupiny E společně s Atlétikem. Madridský klub ve středu zavítá na hřiště Celticu Glasgow, který na bodový zisk zatím čeká a ve skupinové fázi zvítězil v jediném z posledních 23 duelů.

Barcelona – Šachtar

Barcelona je v sezoně stále neporažená, naposledy v neděli navzdory množství absencí udolala v lize 1:0 Bilbao. Zápas rozhodl sedmnáctiletý debutant Marc Guiu. "Máme hodně zraněných, dnes to byl od nás heroický výkon. Čeká nás důležitý týden, který zakončí El Clásico proti Realu Madrid," podotkl trenér Xavi, kterému chybí hvězdný kanonýr Robert Lewandowski nebo záložníci Frenkie de Jong s Pedrim.

Šachtar před třemi týdny prohrával v Antverpách po poločase 0:2, přesto zvítězil 3:2. Belgičtí šampioni budou usilovat o první body v elitní soutěži opět doma proti Portu.

Další zápasy

Ve skupině G mohou oba favorité udělat velký krok k postupu. Manchester City by výhrou v Bernu udržel minimálně tříbodový náskok na druhé Lipsko, které hostí Crvenou zvezdu Bělehrad. Pokud by společně se "Citizens" podle očekávání uspěl i bundesligový celek, ztrácely by Crvena zvezda s Bernem už pět bodů na postupovou příčku.

V papírově nejsilnější skupině F se v utkání týmů se skvělou formou utká Newcastle doma s Dortmundem. "Straky“ v minulém kole deklasovaly 4:1 Paris St. Germain, vyhouply se do čela tabulky a drží sérii osmi soutěžních zápasů bez porážky. "Proti PSG jsme celé Evropě ukázali, čeho jsme schopní. Každého soupeře chceme dostat pod tlak, takhle musíme pokračovat," uvedl obránce Kieran Trippier. Newcastle doma prohrál jediný z posledních 29 zápasů v evropských pohárech.

Borussia podlehla v této sezoně pouze pařížskému velkoklubu, v Lize mistrů ale zatím neskórovala stejně jako AC Milán. "Rossoneri" po dvou bezbrankových remízách hrají na hřišti PSG.

Středeční zápasy Ligy mistrů:

18:45 – Feyenoord Rotterdam - Lazio Řím, FC Barcelona - Šachtar Doněck.

21:00 – Celtic - Atlético Madrid, PSG - AC Milán, Newcastle - Borussia Dortmund, YBB - Manchester City, Lipsko - CZ Bělehrad, Antverpy - FC Porto.