Liga mistrů má na programu třetí kolo. Bayern s Realem se mohou výrazně přiblížit postupu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Liga mistrů má na programu třetí kolo. Bayern s Realem se mohou výrazně přiblížit postupu

Real Madrid si může připsat třetí výhru ve skupině.
Real Madrid si může připsat třetí výhru ve skupině.Profimedia
Fotbalisté Bayernu Mnichov a Realu Madrid budou v úterních zápasech Ligy mistrů usilovat o třetí výhru ve skupině a výrazné nakročení k postupu. Naopak první body do tabulky se pokusí získat Union Berlín s uzdraveným záložníkem Alexem Králem, Benfica Lisabon s jiným českým reprezentantem Davidem Juráskem a Manchester United s náhradním gólmanem Radkem Vítkem, který v den utkání oslaví 20. narozeniny.

Galatasaray – Bayern

Bayern o gól vyhrál první dva zápasy a případným vítězstvím v Istanbulu proti Galatasarayi by se už hodně přiblížil k postupu. Bavorský gigant bude proti tureckému šampionovi hájit rekordní bilanci ve skupině, kde je už 36 zápasů neporažen a patnáctkrát po sobě zvítězil.

Dobrou formou se ovšem může pyšnit i Galatasaray, který od konce dubna neprohrál už 23 soutěžních zápasů po sobě. Celek z Istanbulu v minulém kole překvapil vítězstvím 3:2 v Manchesteru a o víkendu se naladil na Bayern triumfem v městském derby proti Besiktasi. "Výhra v Manchesteru byla úžasná. Teď nás čeká další favorit. Opět nemáme co ztratit a znovu se pokusíme překvapit," uvedl útočník Wilfried Zaha.

Manchester United – Kodaň

Zatímco v Istanbulu se utkají dosud neporažené týmy ve skupině A, duel Manchesteru s Kodaní bude soubojem celků čekajících na vítězství. United dokonce nezískali ještě ani bod a pokud by zaváhali i tentokrát, postup by se jim hodně vzdálil. Dánský přemožitel pražské Sparty z kvalifikace se pokusí navázat na nečekanou venkovní remízu z úvodního kola skupiny v Istanbulu.

Manchester nastoupí doma poprvé od úmrtí klubové legendy Bobbyho Charltona, jenž v sobotu zemřel v 86 letech. "Chceme vyhrát a vzdát mu tím hold. Pokusíme se využít emoce správným směrem. Stále jsou před námi čtyři zápasy ve skupině a vše je otevřené" uvedl trenér United Erik ten Hag. Na soupisce "Rudých ďablů" je i téměř dvoumetrový český gólman Vítek, jenž byl v předchozích dvou kolech na lavičce.

Braga – Real Madrid

Vedle Bayernu může udělat možná rozhodující krok k postupu také Real Madrid. I "Bílý balet" ovládl první dva zápasy ve skupině C o gól a další vítězství by rád zapsal v Braze. Madridští v této sezoně dosud jen jednou prohráli, o víkendu ale v domácí soutěži klopýtli v Seville, kde jen remizovali 1:1. Ve skupinové fázi Ligy mistrů Real zvítězil v 10 z posledních 12 zápasů.

Braga má zatím na kontě tři body za výhru v Berlíně proti Unionu. Dres portugalského celku obléká i brankář české reprezentace do 21 let Horníček, plní však roli náhradníka a v této sezoně za klub ještě nechytal.

Další zápasy

O první bodový zisk bude usilovat Union Berlín. Německý celek půjde ve skupině C do souboje proti Neapoli s negativní sérií osmi soutěžních porážek. "Máme další šanci, jak se vrátit na správnou cestu," řekl trenér Urs Fischer. Český záložník Král, který kvůli zranění vynechal říjnový sraz reprezentace, o víkendu nastoupil za Union na druhý poločas zápasu se Stuttgartem (0:3).

Překvapivě bez bodu je po dvou kolech také Benfica Lisabon. Portugalský šampion se ve skupině D pokusí oživit naděje na postup doma proti lídrovi tabulky San Sebastianu. Stejně bodů jako španělský klub má i finalista minulého ročníku Ligy mistrů Inter Milán, který přivítá trápící se Salcburk.

"Potřebujeme získat z následných dvou zápasů šest bodů," podotkl obránce Benfiky Juan Bernat, kterého ve víkendového utkání domácího poháru v poločase vystřídal Jurásek. Český bek, jenž nedávno doléčil zranění, dosud odehrál v Lize mistrů za lisabonský celek jen 11 minut.

Skupinu B po minulém nečekaném vítězství nad Arsenalem vede Lens. Až 15. tým francouzské nejvyšší soutěže bude v úterý hostit PSV Eidhoven, který ve skupinové fázi Ligy mistrů už 14 zápasů po sobě nevyhrál. V druhém utkání skupiny Sevilla přivítá Arsenal. Tým z Andalusie má na kontě dvě remízy a nerozhodný výsledek si připsal hned v pěti z posledních sedmi soutěžních duelů.

Úterní program Ligy mistrů:

18:45 – Galatasaray Istanbul - Bayern Mnichov, Inter Milán - Salcburk

21:00 – Benfica Lisabon (Jurásek) - San Sebastian, Braga (Horníček) - Real Madrid, Lens - PSV Eindhoven, Manchester United (Vítek) - FC Kodaň, FC Sevilla - Arsenal, Union Berlín (Král) - Neapol