Hráli jsme opravdu dobře, ale nebyli jsme schopní skórovat, žehral Guardiola na bídnou koncovku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hráli jsme opravdu dobře, ale nebyli jsme schopní skórovat, žehral Guardiola na bídnou koncovku
Pep Guardiola po zápase vyčítal svým svěřencům špatnou koncovku.
Pep Guardiola po zápase vyčítal svým svěřencům špatnou koncovku.Profimedia
Trenér Manchesteru City Pep Guardiola (52) ocenil svůj tým za domácí obrat v úvodním kole Ligy mistrů proti Crvené zvezdě Bělehrad (3:1). Podle španělského kouče se ale úřadující šampioni milionářské soutěže musejí v dalších zápasech zlepšit v koncovce.

"Citizens" po prvním poločase prohrávali po brance Osmana Bukariho, po změně stran ale zařídili otočku dvěma góly Julian Álvarez a jednou trefou Rodri. "Po zisku treble musíme i sami sobě dokázat, že jsme opravdoví šampioni. Máme co zlepšovat, ale takový obrat je velké pozitivum," citovala Guardiolu agentura Reuters.

Vítězové minulého ročníku Ligy mistrů, Premier League a Anglického poháru si vytvářeli místy drtivou převahu. Za úvodní dějství vyslali 22 střeleckých pokusů, což je v Lize mistrů nejvíce za první poločas od začátku měření. Celkově přestříleli srbské šampiony 37:3.

"Hráli jsme opravdu dobře, ale nebyli jsme schopní skórovat. Ani nevím, kolik jsme v posledních zápasech spálili vyložených šancí," podotkl Guardiola.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Álvarez zastínil Haalanda

Počtvrté za sebou se v Lize mistrů neprosadil norský kanonýr Erling Haaland, s 12 zásahy nejlepší střelec minulého ročníku. Tentokrát ho zastoupil kolega z útoku Álvarez. "Má úplně všechno. Dává góly, má asistence, na hřišti bojuje. Pozice pod Erlingem mu sedí, pro soupeře je neustálou hrozbou," pochválil Guardiola argentinského útočníka.

Manchester City zvládl sedmý soutěžní zápas za sebou. V dalším kole Ligy mistrů ho čeká repríza posledního osmifinále na hřišti Lipska. Crvena zvezda nastoupí doma proti Bernu.

Přehled zápasu Man. City – CZ Bělehrad 3:1