Do milionářské soutěže vstoupí další Češi, Bayern přivítá ve šlágru Manchester United

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Do milionářské soutěže vstoupí další Češi, Bayern přivítá ve šlágru Manchester United

Harry Kane znovu nastoupí proti Manchesteru United.
Harry Kane znovu nastoupí proti Manchesteru United.Profimedia
Union Berlín se záložníkem Alexem Králem (25) vstoupí ve středu do úvodního kola Ligy mistrů na hřišti historicky nejúspěšnějšího týmu soutěže Realu Madrid. Benfica Lisabon, v jejímž kádru je aktuálně zraněný David Jurásek (23), vyzve Salcburk. Bayern Mnichov se ve šlágru utká doma s Manchesterem United.

Král může v hlavní fázi LM debutovat, dosud nastoupil pouze v kvalifikaci. Defenzivní záložník je stálým členem základní sestavy Unionu. Celek z německé metropole, který hraje v bundeslize teprve pátou sezonu, startuje v soutěži premiérově. Naproti tomu Bílý balet Champions League a jejího předchůdce Pohár mistrů evropských zemí už čtrnáctkrát ovládl.

Ve skupině C se utkají i Braga s italským mistrem Neapolí. Roli náhradního brankáře v portugalském mužstvu plní reprezentant do 21 let Lukáš Horníček. Braga je v LM po 11 letech. "Chceme být konkurenceschopní. Neapol v minulé sezoně dominovala italské lize. Je to spící obr," citoval web UEFA trenéra Bragy Artura Jorgeho.

Jurásek kvůli poraněnému kotníku schází Benfice už měsíc. V lisabonském týmu působí i další bývalí hráči pražské Slavie obránce Alexander Bah a útočník Petar Musa.

Ve skupině D na sebe narazí také San Sebastian a Inter Milán, jenž v červnovém finále soutěže podlehl Manchesteru City. "V uplynulém ročníku jsme prožili úžasnou jízdu a skoro se nám splnil sen. Chceme, aby se nám opět dařilo. Jsme Inter a budeme snít i nadále," uvedl kouč Simone Inzaghi, jehož svěřenci se před rokem ve skupině dvakrát střetli s Plzní. Nerazzurri v šesté sezoně po sobě vyzvou v hlavní fázi LM některý ze španělských celků.

Program Ligy mistrů

Bayern a Manchester United půjdou do vzájemného souboje v odlišném rozpoložení. Vítěz posledních 11 ročníků německé ligy v úvodních čtyřech kolech bundesligy nenašel přemožitele, zatímco Rudí ďáblové prohráli tři z posledních čtyř ligových duelů.

Zápas bude pikantní pro domácího útočníka Harryho Kanea. Kapitán anglické reprezentace se po letním přestupu z Tottenhamu poprvé představí proti celku z rodné země. "Bayern je jeden z favoritů Ligy mistrů, musíme hrát dobře. Potřebujeme charakter, víru, odolnost a odhodlání," prohlásil trenér Manchesteru Erik ten Hag.

Skupinu A doplňují Galatasaray Istanbul a FC Kodaň. Úřadující dánští šampioni postoupili do skupinové fáze přes tři předkola, ve třetím po dramatickém průběhu vyřadili na penalty pražskou Spartu.

Poprvé od sezony 2016/17 se v LM představí londýnský Arsenal. Kanonýři v úvodním kole nastoupí proti PSV Eindhoven. V dalším duelu skupiny B Sevilla vyzve Lens. Španělské mužstvo obsadilo v La Lize naposledy až 12. místo, do nejprestižnější pohárové soutěže se ale probojovalo díky triumfu v Evropské lize. Za Andalusany nastoupil o víkendu po 18 letech stoper Sergio Ramos. Vicemistr posledního ročníku francouzské ligy Lens je v LM po 21 letech.