Liga mistrů po 13 letech viděla skórovat gólmana. Studoval jsem Immobileho, smál se Provedel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Liga mistrů po 13 letech viděla skórovat gólmana. Studoval jsem Immobileho, smál se Provedel

Pro Provedela už to byla druhá branka v kariéře.
Pro Provedela už to byla druhá branka v kariéře.Profimedia
Nečekaného gólového hrdinu měl zápas úvodního kola Ligy mistrů Lazio Řím - Atlético Madrid. Domácí brankář Ivan Provedel (29) srovnal hlavičkou v páté minutě nastavení na konečných 1:1 a stal se teprve druhým gólmanem v historii soutěže, který skóroval ze hry. Ital po utkání prohlásil, že na moment z úterního duelu do konce života nezapomene.

Lazio – Atlético Madrid 1:1

Provedel vyběhl v závěru avizovaného čtyřminutového nastavení na poslední rohový kop do soupeřova vápna. Odražený míč vrátil před bránu stříleným centrem Luis Alberto a Provedel důraznou hlavičkou zblízka nedal svému protějšku Janu Oblakovi šanci. Prosadil se už podruhé v kariéře, v červenci 2020 srovnal za hosty rovněž v páté minutě nastavení zápas druhé italské ligy Ascoli - Juve Stabia (2:2).

"Byl to hodně podobný gól, vyskočil jsem a hlavou to trefil. Fotbal někdy je hlavně o takových momentech. Dal jsem gól v Lize mistrů, na dnešní večer nikdy nezapomenu," řekl Provedel oficiálnímu webu UEFA. "Byl to dobrý gól? Studoval jsem Immobileho," vtipkoval gólman. "Dobře mě zná a věděl, do jakých míst centr půjde. Vstřelil nádherný gól," pochválil spoluhráče autor asistence Luis Alberto.

Gól brankáře po 13 letech

Před Provedelem se v Lize mistrů ze hry z brankářů prosadil jen Sinan Bolat v prosinci 2009. Victor Enyeama o necelý rok později i předtím třikrát Hans-Jörg Butt skórovali z penalt. "Mrzí mě, že jsme nevyrovnali dřív a nemohli se pokusit o obrat. Tenhle bod nám ale může zvednout sebevědomí," podotkl Provedel, jenž odpověděl na vedoucí branku Pabla Barriose z 29. minuty.

Římané podvacáté v řadě neudrželi v Lize mistrů čisté konto, což je nejdelší negativní série jakéhokoliv italského celku. "Porážka by byla vzhledem k vývoji zápasu krutá. Nakonec jsme ale našli způsob, jak dostat míč do brány," řekl s úsměvem trenér Maurizio Sarri.

Bod za remízu nakonec bral i jeho protějšek. "Navzdory inkasovanému gólu v závěru mám z utkání dobrý pocit. Byli jsme organizovaní v defenzivě a měli i šanci na další branky," uvedl kouč Atlética Diego Simeone, jenž jako hráč pomohl Laziu v roce 2000 k poslednímu titulu v italské lize a od fanoušků se v úterý na Olympijském stadionu dočkal vřelého přivítání.

Za dva týdny se Atlético v rámci skupiny E utká doma s Feyenoordem, který na úvod zdolal 2:0 Celtic. Do Glasgowa zavítá v dalším kole Lazio.