Inter se po 13 letech podívá do finále Ligy mistrů. Naděje AC na zvrat utnul Martínez

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Inter se po 13 letech podívá do finále Ligy mistrů. Naděje AC na zvrat utnul Martínez

Aktualizováno
Lautaro Martínez se snaží upláchnout Malicku Thiawovi.
Lautaro Martínez se snaží upláchnout Malicku Thiawovi.AFP
Inter zvládl i odvetné semifinálové Derby della Madonnina a po výhře 1:0 postoupil do finále Ligy mistrů. Rossoneri vkládali naděje do uzdraveného Rafaela Leaa, jenž se ovšem za celý duel dostal pouze do jedné gólové šance, kterou neproměnil. Nerazzurri si naopak poctivě plnili defenzivní povinnosti a v 74. minutě rozhodli o úspěchu zásluhou Lautara Martíneze. Inter se zúčastní finále nejprestižnější klubové soutěže poprvé od roku 2010, tehdy ji pod vedením Josého Mourinha vyhrál.

Inter Milán – AC Milán⁠ 1:0

Jedno z historicky nejdůležitějších milánských derby odstartovala v páté minutě střela z velké dálky od Thea Hernándeze a mířila jen kousek nad branku Nerazzurri. Do obrovské šance se dostal v 11. minutě Brahim Díaz, když mu Sandro Tonali předložil míč na malé vápno, avšak proti němu se blýskl parádním zákrokem André Onana.

Před koncem prvního poločasu předvedl Leao skvělé sólo přes dva hráče Interu, ovšem jeho pokus skončil jen kousek od pravé tyče. O chvíli později si na druhé straně naskočil na přímý kop Edin Džeko. Jeho zakončení hlavou pro změnu zmařil na poslední chvíli reflexivním zákrokem Mike Maignan.

Statistiky zápasu Inter –⁠ AC Milán
Statistiky zápasu Inter –⁠ AC MilánOpta by Stats Perform

První minuty druhého poločasu ukázaly především skvělou kompaktní obranu Interu, která předváděla opravdu spolehlivý výkon. V 74. minutě se tvrdá práce Nerazzurri vyplatila a odměnou byl gól Martíneze, který si po přihrávce od střídajícího Romela Lukaka vybral střelu na přední tyč a Maignana propálil.

Pro Argentince to byla zároveň 10. trefa za Inter v Lize mistrů. Agilní forvard zůstal při chuti, jeho další pokus z hranice vápna však tentokrát brankář vyrazil konečky prstů nad břevno. V nastaveném čase se ve vápně dobře otočil Lukaku, ale navýšit vedení se mu už nepodařilo.

Jediným úspěšným střelcem byl Martínez
Jediným úspěšným střelcem byl MartínezOpta by Stats Perform / AFP