Candreva vystřelil Salernitaně tři body v samotném závěru utkání

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Spezia vyřídila giganta AC Milán, Inter po čtyřbrankové show skočil na třetí příčku

Aktualizováno
Salvatore Espozito pojistil Spezii skalp giganta.
Salvatore Espozito pojistil Spezii skalp giganta.AFP
Salernitana zvítězila na domácí půdě v rámci 35. kola Serie A nad Atalantou 1:0. Utkání značně poznamenal silný déšť, který se na stadion spustil po půlhodině hry, a následné podmáčené hřiště, se kterým se hráči nedokázali poprat. O jediný přesný zásah se v nastavení druhé půle postaral Antonio Candreva (36). AC Milán utrpěl nepříjemnou porážku 0:2 na hřišti Spezie, která se v nejvyšší soutěži snaží zachránit. Naopak Inter posílil své šance na místo v Lize mistrů čtyřmi brankami v síti Sassuola.

Salernitana – Atalanta 1:0

Hráči Atalanty začali nacházet díry v soupeřově obraně už po pár minutách hry. V osmé minutě po rohovém kopu hlavičkoval z nebezpečné pozice Mario Pašalič, jeho prudký pokus ale mířil pouze do gólmanovi náruče. O 10 minut později se po vysokém centru dostal k hlavičce Duván Zapata, nicméně i jeho projektil skončil v náruči gólmana Ochoy.

Chvíli nato zakončoval kolumbijský útočník prudkou přihrávku opět hlavou, avšak tentokrát z hranice malého vápna mířil nad branku. Zhruba po půlhodině hry se na stadion spustil silný déšť, při kterém už se hráči k dalším velkým šancím v prvním poločase neprobojovali.

Atalanta si vypracovala více šancí, ale nedokázala je proměnit.
Atalanta si vypracovala více šancí, ale nedokázala je proměnit.Opta by Stats Perform

Úvod druhého poločasu se vinou podmáčeného hřiště nesl v duchu mnoha chyb, nepřesností i nebezpečných střetů. Na šanci si diváci museli počkat do 56. minuty, kdy se dostal do brejku domácí Boulaye Dia, při zakončení však podklouzl, a míč tak skončil vysoko nad bránou.

Domácí ochozy, které byly i přes nepříznivé podmínky velmi hlasité, hnaly svůj tým dopředu. Hráči Granaty tak postupně převzali herní iniciativu, dlouho si však další nebezpečné šance nevytvořili. Jediné branky se tak diváci dočkali až v nastaveném čase, kdy Krzysztof Piatek sklepl míč na nohu Candrevy, který z hranice vápna suverénně zakončil z první.

Spezia – AC Milán 2:0

Hráči Spezie zvítězili nad AC Milán 2:0 a posílili své šance na setrvání v nejvyšší italské soutěži. Vítěznou branku utkání vstřelil obránce Przemyslaw Wisniewski. Rossoneri se nedokázali prokousat skrz pevný defenzivní blok soupeře, a jejich útok si tak nezlepšil sebevědomí před odvetou semifinále Ligy mistrů proti Interu. Městský rival jim navíc může odskočit i v ligové tabulce, což by otřáslo jejich snahami kvalifikovat se i do příštího ročníku milionářské soutěže.

V sedmé minutě utkání zpoza vápna napřáhl milánský Sandro Tonali a k úspěchu mu chyběla jen trocha štěstí, neboť jeho rána zamířila do levé tyče. Na další šanci si museli fanoušci počkat, přišla totiž až krátce před odehranou půlhodinou. Do odraženého míče se opřel Theo Hernández, brankář Bartlomiej Dragowski však proti jeho pokusu předvedl skvělý zákrok. Hráči Spezie zodpovědně bránili, a Rossoneri tak pálili pouze z dálky.

Ve druhé půli jako první zahrozili domácí. Mehdi Bourabia vyzkoušel své štěstí také zpoza vápna, jeho střela ale proletěla kolem vzdálenější tyče. Malí orli si během druhého poločasu vytvořili více příležitostí. V 68. minutě vypálil M'Bala Nzola poté, navrátilce do sestavy Spezie ovšem vychytal Mike Maignan. Snahy domácích se nakonec přece jen vyplatily, když se k hlavičce prodral Wisniewski. Tu sice namířil pouze do tyče, ale následně se dostal i k úspěšné dorážce. Pojišťovací zásah následně zaznamenal Salvatore Esposito po dokonale zahraném přímém kopu.

Inter – Sassuolo 4:2

V průběhu první půle se hosté dostali do množství příležitostí, dobrým výkonem se však prezentoval zkušený gólman Samir Handanovič. Jeho snažení navíc ve 41. minutě doplnil gólem Romelu Lukaku, jenž skóroval pumelicí zpoza vápna. Po změně stran se sice produktivita outsidera zlepšila, nicméně další góly přidali i Nerazzurri včetně druhého přesného zásahu belgického kanonýra a 20. trefy Lautara Martineze v sezoně. Milánský celek si tak dokráčel pro sedmou výhru napříč soutěžemi v řadě.

Inter se na konci sezony rozehrál do vynikající formy a daří se mu na všech frontách. Pět ligových výher za sebou doplnil postup do finále Italského poháru a do rozhodujícího souboje o trofej má blízko i v Lize mistrů, v níž zvládl úvodní semifinálový duel s AC Milán.

Tabulka Serie A