Zradit a přeběhnout do Interu? Mourinho mi volal a já ho odmítl, říká Jankulovski

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Zradit a přeběhnout do Interu? Mourinho mi volal a já ho odmítl, říká Jankulovski
Marek Jankulovski byl dalším hostem rozhovoru Head to Head Livesport Zpráv.
Marek Jankulovski byl dalším hostem rozhovoru Head to Head Livesport Zpráv.Livesport
Dalším hostem rozhovoru Head to Head byl bývalý fotbalový reprezentant Marek Jankulovski (46). V interview pro Livesport Zprávy byla řeč o památném triumfu v Lize mistrů v roce 2007, o vítězství v anketě Fotbalista roku, o bitvách proti Interu Milán či o vlastních kolekcích vína a tenisek.

Marek Jankulovski si během bohaté kariéry udělal jméno zejména v Itálii, kde působil v Neapoli, Udinese a AC Milán. Zároveň byl členem nejúspěšnější reprezentační generace samostatné české historie, zahrál si na Euru i MS a nyní se chystá na novou životní roli – v 46 letech totiž bude dědečkem. O čem také mluvil?

O šancích AC Milán v semifinále LM

"Inter v prvním zápase zaslouženě vyhrál, v utkání dominoval a byl na něj lépe připraven. Když vedete po 10 minutách 2:0, samozřejmě vám to hodně pomůže. Ale pořád je to jen první poločas, ten druhý začíná dnes večer. Jeden gól AC – a může být všechno jinak."

Head to Head rozhovor s Markem Jankulovskim.
Livesport

O nabídce z Interu Milán

"Bylo to v roce 2010, kdy Inter vyhrál treble a já už v AC moc nehrál. Tehdy tam trénoval José Mourinho, osobně mi volal a na rovinu mi řekl, že se mnou nepočítá do základní sestavy. V ten moment jsem radši zůstal v AC a nakonec jsme vyhráli titul."

Kompletní videorozhovor najdete na YouTube kanálu Livesportu

O tom, co mu chybí z Itálie v Česku

"Učitě bych si dovezl víc sluníčka, protože to hraje velkou roli v náladě a pohledu na život. Pak jídlo a chybí mi italská povaha, jejich přátelství, vstřícnost a nadhled."

Vzpomínky na triumf v Lize mistrů v roce 2007

"Když jsem byl minulý týden v Miláně na prvním klání proti Interu, vybavilo se mi zejména tehdejší semifinále proti Manchesteru United. U nich jsme prohráli 2:3, ale v odvetě jsme vyhráli 3:0. To je zápas, na který v životě nezapomenu."

O trenéru Stefanu Piolim

"Kdyby někdo před dvěma lety řekl, že s tímhle klubem vyhraje titul a bude usilovat o postup do finále Ligy mistrů, asi by tomu nikdo nevěřil. Je hodně pracovitý, až na hvězdy typu Girouda nebo Ibrahimovice má mladý tým. V lize to ale teď moc dobře nevypadá, takže uvidíme, co bude dál."

O titulu Neapole

"Je to nádherná pohádka a když si na to vzpomenu, přebíhá mi mráz po zádech. Začal jsem tam svou italskou kariéru, takže jsem byl nadšený. Všichni jsme viděli, co se dělo v ulicích, navíc to vyhrál trenér Spalletti, který mě vedl v Udine..."

O Davidu Juráskovi

"Je to mladý hráč, má velký potenciál, působí ve velkém klubu, hraje a pravděpodobně bude hrát evropské poháry, navíc je levák, což je dneska velká výhoda. Po zápase proti Polsku se na něj pěly ódy, ale byl to zatím jen jeden zápas..."