Interu přiblížil čtvrtfinále Ligy mistrů Arnautovič. Dortmund si z Eindhovenu veze remízu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Interu přiblížil čtvrtfinále Ligy mistrů Arnautovič. Dortmund si z Eindhovenu veze remízu
Aktualizováno
Střídající Marko Arnautovič rozhodl o vítězství Interu nad Atlétikem 1:0.
Střídající Marko Arnautovič rozhodl o vítězství Interu nad Atlétikem 1:0.Profimedia
Inter urval na San Siru v úvodním osmifinále Ligy mistrů proti Atlétiku vítězství 1:0, o kterém rozhodl v závěru Marko Arnautovič. Rakouský útočník se přitom na hřiště dostal až po přestávce místo zraněného Marcuese Thurama. Domácí soupeře jasně přestříleli (19:7 a 5:0 na bránu), žádnou další příležitost už ale nevyužili. Příznivější výsledek do odvety si veze Dortmund, který v Eindhovenu díky trefě Donyella Malena vyhrál první poločas a po vyrovnání Luuka de Jonga z penalty ukořistil z duelu s PSV alespoň remízu 1:1.

Inter – Atl. Madrid 1:0

Úvodní tlak si vytvořili domácí. Už ve třetí minutě Marcus Thuram přeskočil všechny obránce, jenže svou hlavičku namířil pouze vedle pravé tyče. Postupem času se hra vyrovnala, znamenalo to však i to, že příležitosti k ohrožení brány vymizely na obou stranách hřiště. Až ve 38. minutě se ve vápně uvolnil Lautaro Martínez a vypálil, na poslední chvíli ale ránu zblokoval obránce.

Nerazzurri předvedli aktivní nástup i do druhé půle, když po rychlém protiútoku zakončoval střídající Arnautovič skluzem nad břevno. Po hodině hry měl rakouský snajpr ještě lepší pozici ke skórování. Kapitán Martínez po povedené kombinaci předal Arnautovičovi míč jako na zlatém podnose, jenže ten nedokázal z malého vápna trefit prostor mezi tyčemi.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Domácí udeřili až v 79. minutě, když Jan Oblak sice Martíneze vychytal, ale odražený balon napálil Arnautovič do obránce, od něhož zapadl až do sítě. O chvíli později mohl překvapivě vyrovnat Samuel Lino, nicméně jeho pokus zpoza vápna proletěl těsně vedle levé tyče.

PSV – Dortmund 1:1

Hostující trenér Edin Terzič měl ještě před startem utkání těžkou hlavu, když nejprve na poslední chvíli onemocněl Niklas Süle a následně se při rozcvičce zranil brankář Gregor Kobel. Po nepřesvědčivém úvodu, kdy Dortmund mohl několikrát inkasovat, přivedl kouče na příjemnější myšlenky ve 24. minutě Malen, jehož tečovaná střela se od břevna dostala za záda Waltera Beníteze.

Závěr poločasu se pak spíš než v duchu pohledného fotbalu nesl ve znamení tvrdých zákroků. Druhé dějství přineslo rychlou dramatizaci, když po 10 minutách hry přišla penalta pro PSV. De Jong dokázal přízemní střelu dostatečně utáhnout tak, že na ni Alexander Meyer nedosáhl. V 72. minutě měl znovu namále domácí gólman Benítez, tentokrát však na tečovaný balon stihl reagovat.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

V poslední desetiminutovce mohl rozhodnout Sergiňo Dest, jenže svůj průnik zakončil z nevýhodného úhlu a nechal vyniknout Meyera. Tým z Eindhovenu si pak vytvořil ještě několik šancí, jenže Johan Bakayoko ani Malik Tillman nedokázali úspěšně vyřešit finální fázi.

Program Ligy mistrů