Jediný rozdíl je v sebevědomí a formě, prohlásil Tuchel po zápase s Manchesterem City

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Jediný rozdíl je v sebevědomí a formě, prohlásil Tuchel po zápase s Manchesterem City
Tuchel se nyní může soustředit pouze na ligu.
Tuchel se nyní může soustředit pouze na ligu.Profimedia
Trenér Bayernu Mnichov Thomas Tuchel (49) po odvetě s Manchesterem City (1:1) ve čtvrtfinále Ligy mistrů žehral především na nedostatek štěstí. I přes vypadnutí z nejprestižnější evropské soutěže byl však s výkony svých svěřenců spokojený a litoval pouze nevyužitých šancí.

Tuchel, který na konci března převzal funkci po propuštěném Julianu Nagelsmannovi, nyní viděl, jak jeho tým během dvou týdnů vypadl ze dvou soutěží. Zatímco ve čtvrtfinále Německého poháru Bayern nestačil na Freiburg, v Lize mistrů mu vystavil stopku Manchester City.

Bývalý trenér Chelsea byl výkonem svých svěřenců během dvou zápasů proti City spokojen, což dokládají i jeho slova z tiskové konference. "Jsem velmi spokojený s oběma zápasy proti Manchesteru City i s tím, jak jsme se prezentovali. Byli jsme na úrovni nejlepšího týmu v Evropě v současné době. Byl tam rozdíl v sebevědomí a formě. V obou zápasech jsme byli potrestáni za několik vyložených šancí. Nemyslím si, že výsledek odráží realitu," řekl Tuchel novinářům.

Především v prvním poločase byla k vidění spousta emocí.
Především v prvním poločase byla k vidění spousta emocí.AFP

Hráči Bayernu měli ve středu v prvním poločase řadu šancí ke skórování, přičemž největší příležitosti nevyužili Leroy Sané a Jamal Musiala. Nejlepší střelec City Erling Haaland, který ve 37. minutě neproměnil pokutový kop, udeřil až po změně stran. Bayern dokázal zareagovat až v závěru zápasu z penalty, kterou proměnil Joshua Kimmich

Nedostatek štěstí

"Šancí jsme měli dost. Ale k tomu, abyste porazili nejlepší tým, potřebujete víc než sto procent. Potřebujete také trochu štěstí, odražené míče, dobré standardky a musíte využívat pokutové kopy. City jsme měli opět na lopatě, dokonce více než v Manchesteru. Ale stejně jako minulý týden jsme nikdy neměli ten moment štěstí, který potřebujete k tomu, abyste to otočili," pokračoval německý kouč.

Za Man City se opět prosadil Haaland.
Za Man City se opět prosadil Haaland.AFP

Bayern je stále na cestě za rekordním jedenáctým ligovým titulem v řadě, s dvoubodovým náskokem před Borussií Dortmund a šesti zápasy do konce sezony.

"Viděli jste, že umíme hrát na vysoké úrovni. Bohužel umíme hrát i na jiné úrovni a někdy nedokážeme udržet koncentraci v celém průběhu utkání. Tyto věci musíme zastavit," uzavřel Tuchel.

Přehled zápasu Bayern - Manchester City 1:1