Kodaň se o postup strachovala, ale Ligu mistrů si zahraje. PSV zdemolovalo Rangers

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kodaň se o postup strachovala, ale Ligu mistrů si zahraje. PSV zdemolovalo Rangers

Gól Kodaně v zápase s Rakówem dal slovenský stoper Denis Vavro.
Gól Kodaně v zápase s Rakówem dal slovenský stoper Denis Vavro. AFP
Kvalifikační přemožitel Sparty FC Kodaň se po roce může opět těšit na základní skupinu Ligy mistrů. V domácí odvetě s Rakówem se ale o postup strachoval, polský šampion v závěru vyrovnal na 1:1 a poté nebyl daleko od gólu, který by zápas poslal do prodloužení. S evropskou elitou si po triumfu 2:1 v Aténách nad AEK poprvé zahrají Antverpy a minimálně šest utkání v LM čeká i PSV, které po úvodní remíze v Glasgow zničilo doma Rangers 5:1.

Kodaň – Raków 1:1

Opatrný duel v první půli gólově otevřel nečekanou dalekonosnou ranou Denis Vavro, slovenský stoper, který byl v dvojutkání s Letenskými součástí velmi propustné defenzivy a jemuž se nevyhýbaly individuální hrubky. Hosté se v závěru dočkali vyrovnání zásluhou trefy Lukasze Zwolinského, na své premiérové zařazení mezi evropskou smetánku si však budou muset počkat. Dánský celek se do základní skupiny podívá podruhé v řadě. Někdejší hráč Sparty, Slavie a Baníku Srdjan Plavšič strávil celé utkání na hostující lavičce.

AEK – Antverpy 1:2

Hráči AEK nedokázali v odvetě s Antverpami odčinit úvodní zaváhání a po další prohře 1:2 se s milionářskou soutěží rozloučili před branami její skupinové fáze. Tu si naopak i díky gólu a asistenci Michela-Angeho Balikwishy poprvé v novodobé historii soutěže zajistil nedávný vítěz belgické ligy, kterému se to navíc podařilo při jeho premiérovém pokusu. Hlavní město Řecka tak prožilo po vyřazení Panathinaikosu další zklamání a nejlepší celky starého kontinentu nepřivítá.

PSV – Rangers 5:1

K první účasti v ní po pěti letech výrazně přispěl Ismael Saibari, jenž se po důrazné hlavičce z úvodního dějství radoval ze svého premiérového zásahu v evropských pohárech, a po změně stran navíc rovnou přidal ten druhý. Skotský vicemistr se pak zoufale pokoušel o napodobení loňského počinu, když ve stejné fázi kvalifikace milionářské soutěže vyřadil právě celek z Eindhovenu. Díky tomu měli domácí na hřišti mnohem více prostoru, což potrestali dalšími třemi góly.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Výsledky kvalifikace Ligy mistrů