Kuckův kousanec stál Slovan vítězství, trpaslík v předkole LM zaskočil favorita

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kuckův kousanec stál Slovan vítězství, trpaslík v předkole LM zaskočil favorita

Výsledek zápasu byl překvapivý...
Výsledek zápasu byl překvapivý...Profimedia
Slovan Bratislava v úvodním duelu sezony v rámci prvního předkola Ligy mistrů pouze remizoval ve vypjatém utkání doma s Hesperange 1:1. O překvapivou trefu se už ve 22. minutě postaral lucemburský outsider, s rychlou reakcí ale tři minuty nato přispěchal Vladimír Weiss mladší (33), který napřáhl z přímého kopu. Predikované snadné vítězství domácích ale následně znemožnila i nedisciplinovanost Juraje Kucky (36), který po vzoru slavného uruguayského snajpra Luise Suáreze musel krátce před koncem první půle hřiště opustit za kousnutí do soupeře.

Slovan Bratislava – Hesperange 1:1

I tak ale fanoušci Slovanu již v šesté minutě strnuli, když sledovali chybu v rozehrávce brankáře Milana Borjana, nové posily z Bělehradu. Loňský vítěz srbské nejvyšší soutěže nabil Blanksonovi Anoffovi, ten ale střílel slepými a gólman neměl větší potíže. Kanadský reprezentant však musel ve 22. minutě přece jen lovit míč ze sítě po gólu Dominika Stolze z penalty, kterou zavinil bránící hráč ve snaze odkopnout balon.

Na vyrovnání se ovšem nečekalo dlouho, Weiss mladší totiž využil svých předností a ve 25. minutě se bravurně trefil z přímého kopu. Utkání bohužel pošpinila tvrdá hra na obou stranách, což rozhodčí zvládal tlumit asi stejně, jako otec a syn Weissovi své emoce. Kapitán i trenér totiž dostali žlutou kartu, větší ránu ale přineslo vyloučení Kucky. Ten podle videorozhodčího kousl protihráče, který ho zalehl a nechtěl slézt.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Začátek druhého dějství se nesl v podobném duchu, přemotivované hráče Slovanu provokovali hosté a sudí se k důrazné promluvě příliš neměl. Fantastičtí příznivci domácích na stadionu v Tehelném poli ale nad svým celkem nezlomili hůl a živá atmosféra hnala oslabené Bratislavany kupředu.

Weiss mladší v 71. minutě procedil míč do vápna pro Aleksandara Čavriče, střídající Srb ovšem v záklonu přestřelil. Druhá půle dlouho nepřinesla ani střelu na bránu, Čavrič přitom mohl v závěru obstarat vítězný gól. Náběh na dlouhý balon i oběhnutí brankáře provedl na jedničku, zakončení v úhlu mu však nevyšlo.

Slovan tedy na úvod evropského tažení překvapivě zaváhal a do odvety půjde s pouhou remízou v zádech. Rozhodující utkání je na programu 19. července v Lucembursku.

Výsledky dalších utkání