Trenér Porta Conceicao po vyřazení z Ligy mistrů tvrdí, že Arteta urážel jeho rodinu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Trenér Porta Conceicao po vyřazení z Ligy mistrů tvrdí, že Arteta urážel jeho rodinu

Arsenal si poprvé od roku 2010 zajistil účast ve čtvrtfinále Ligy mistrů.
Arsenal si poprvé od roku 2010 zajistil účast ve čtvrtfinále Ligy mistrů.Reuters
Trenér Porta Sergio Conceicao (49) prohlásil, že kouč Arsenalu Mikel Arteta (41) urazil během úterního penaltového rozstřelu v odvetném utkání osmifinále Ligy mistrů jeho rodinu. Londýnský klub opanoval penalty 4:2 a poprvé od roku 2010 si zajistil účast ve čtvrtfinále prestižní evropské soutěže.

Na Emirates Stadium panovalo při úterním večeru velké napětí a oba manažeři byli na konci zápasu viděni, jak spolu vedou vášnivý rozhovor. "Během zápasu se otočil k lavičce a španělsky urážel mou rodinu," řekl Conceicao po utkání novinářům.

"Na konci jsem na Artetu zavolal, abych ho upozornil, že člověk, kterého urážel, už mezi námi není," doplnil Portugalec, jehož otec zemřel při nehodě na motorce den poté, co dovolil tehdy 16letému mladíkovi podepsat smlouvu s mládežnickým týmem Porta. Matka Conceicaovi zemřela o dva roky později.

Na pozápasové tiskové konferenci byl na incident ze hřiště dotázán i lodivod Arsenalu, který reagoval stroze: "Bez komentáře."

Obdobnou zkušenost z anglických trávníků má Conceicao z roku 2021, kdy po utkání Ligy mistrů s Chelsea obvinil jejího tehdejšího manažera Thomase Tuchela taktéž z urážek. Ještě o rok dříve vedl spor s Pepem Guardiolou, o němž po vzájemném zápase v milionářské soutěži prohlásil, že zneužívá nátlaku na rozhodčí a uráží hráče soupeře i za užití vulgárních výrazů. 

Arsenal – Porto 1:0 (4:2 pen.)