Tuchel odcestoval do Istanbulu pouze s 18 hráči, na početnou marodku se však vymlouvat nehodlá

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tuchel odcestoval do Istanbulu pouze s 18 hráči, na početnou marodku se však vymlouvat nehodlá

Thomas Tuchel bojuje s velkou marodkou.
Thomas Tuchel bojuje s velkou marodkou.Reuters
Bayern Mnichov bojuje s rostoucím počtem zraněných hráčů a k úternímu zápasu Ligy mistrů na hřišti Galatasaraye odcestoval s osmnáctičlenným kádrem. Podle trenéra Thomase Tuchela (50) to však nic nemění na jeho plánu vyhrát a udržet se na prvním místě skupiny A.

Bavorům v tuto chvíli chybí střední obránce Dayot Upamecano i záložníci Raphael Guerreiro a Leon Goretzka. Na svém návratu usilovně pracuje i brankář Manuel Neuer. Goretzka, který je důležitou součástí týmu, v neděli podstoupil operaci zlomené ruky, kterou si poranil při sobotní výhře 3:1 na hřišti Mohuče.

Jednou z mála pozitivních zpráv pro Bayern je návrat marockého obránce Noussaira Mazraouiho, který se zranil během reprezentační přestávky. "V minulých dnech jsme urychlili rekonvalescenci a možná trochu zariskovali. Dnes se tedy plně zapojil do tréninku, a pokud se přes noc neobjeví žádná reakce, myslím, že bude moci hrát," řekl Tuchel na pondělní tiskové konferenci.

Mazraoui před několika dny vyvolal rozruch také svými příspěvky na sociálních sítích v souvislosti s konfliktem mezi Izraelem a Hamásem, klub nicméně upustil od jakýchkoli disciplinárních opatření.

Natažení rekordní série

Bayern vede skupinu se šesti body, jeho úterní soupeř Galatasaray je na druhém místě se čtyřmi body. Německý velkoklub chce zároveň natáhnout rekordní sérii neporazitelnosti, když ve skupinové fázi Ligy mistrů neprohrál už 36 zápasů, z toho 33 vyhrál a třikrát remizoval.

Třetí místo ve skupině drží Kodaň s jedním bodem. Na poslední příčce je trochu překvapivě Manchester United, který nezvládl zápasy s Bayernem i Galatasarayem.

Aktuální tabulka skupiny A. (24.10.)
Aktuální tabulka skupiny A. (24.10.)Livesport

"Tuto soutěž je třeba hrát krok za krokem. Cítíme se dostatečně silní na to, abychom vyhráli skupinu, a to je náš cíl," prohlásil sebevědomě Tuchel, přičemž postup ze skupiny by měl po případné výhře už velmi blízko.

"Nemá smysl srovnávat naše mužstvo s týmy, které nejsou v naší skupině," odpověděl Tuchel na otázku, zda může porovnat svůj tým s ostatními uchazeči o titul.

Přehled zápasu Galatasaray – Bayern (18:45)