Chybí nám skvělí útočníci, prohlásil Mancini po neúspěšném semifinále Ligy národů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Chybí nám skvělí útočníci, prohlásil Mancini po neúspěšném semifinále Ligy národů
Úřadující mistři Evropy chyběli na posledních dvou světových šampionátech.
Úřadující mistři Evropy chyběli na posledních dvou světových šampionátech.Reuters
Trenér Roberto Mancini (58) ve středu po porážce svého týmu v semifinále Ligy národů se Španělskem (2:1) prohlásil, že Itálie musí hledat nové talentované útočníky, protože bez nich se jí nedaří podávat stabilní výkony.

Itálie se po většinu zápasu v Enschede držela proti aktivní španělské hře a sama si dokázala vypracovat dobré gólové příležitosti. Nakonec však v závěru utkání inkasovala rozhodující branku z kopačky Joselua a stejně jako před rokem podlehla reprezentaci La Roja 1:2.

"Už jsme začali osvěžovat svou práci a budeme v tom pokračovat ," řekl Mancini novinářům.

"Jsou tu dobří kluci. Ale talenti přicházejí ve vlnách. Momentálně máme dobré záložníky a obránce, ale chybí nám skvělí útočníci, nevím proč," dodal s podivem kouč Itálie.

Porážkou od Španělska mistři Evropy navázali na kolísavou formu, kvůli níž chyběli na posledních dvou světových šampionátech.

Mancini uvedl, že nový taktický plán se třemi středními obránci a dvěma wingbeky fungoval v prvním poločase dobře, nikoliv však po přestávce.

"Nastavili jsme věci jinak. V prvním poločase jsme to dělali dobře,  dařilo se nám zachytávat španělské přihrávky," uvedl kouč a vzápětí doplnil. "Ve druhém poločase jsme ale až příliš odpadli."

Přehled zápasu Španělsko – Itálie