Španělsko je podruhé v řadě ve finále Ligy národů, výhru v závěru trefil Joselu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Španělsko je podruhé v řadě ve finále Ligy národů, výhru v závěru trefil Joselu
Aktualizováno
Fotbalisté Španělska otevřeli skóre velmi rychle.
Fotbalisté Španělska otevřeli skóre velmi rychle.AFP
Fotbalisté Španělska porazili ve druhém semifinále Ligy národů Itálii 2:1. Vyrovnaný zápas rozhodl až v 88. minutě Joselu (33), jenž si ve třetím utkání za národní tým připsal třetí trefu. La Furia Roja tak navázala na úspěch z předloňského roku, kdy ve stejné fázi soutěže porazila reprezentaci z Apeninského poloostrova shodným výsledkem. V následném finále však Španělé neuspěli a letos proti Chorvatsku budou moci znovu zabojovat o celkový triumf.

Vstup do zápasu zachytili lépe fotbalisté z Pyrenejského poloostrova, když šli hned ve třetí minutě do vedení. Zadní italská řada nezvládla rozehrávku a trestuhodně darovala míč Yéremymu Pinovi, který se střelou na zadní tyč nemýlil. Squadra azzurra však dostala možnost odpovědět již o osm minut později. Robin Le Normand zahrál ve vápně rukou a hlavní arbitr s nařízením penalty neváhal.

Utkání Španělsko – Itálie 2:1

K pokutovému kopu se postavil Ciro Immobile a nekompromisně umístil balon do levého dolního rohu. Italové mohli ve 21. minutě dokonat obrat, ale jejich druhý gól kvůli těsnému ofsajdu neplatil. Svěřenci Roberta Manciniho neuspěli ani těsně před koncem úvodního poločasu, kdy pohotová rána Rafaela Tolóie z hranice šestnáctky cíl nenašla.

Hráčské statistiky.
Hráčské statistiky.Livesport

Po změně stran to byli opět Španělé, kteří se dostali do první gólové příležitosti. Gianluigi Donnarumma se nejprve vyznamenal proti střele Mikela Merina a následnou dorážku nedokázal nasměrovat mezi tři tyče Morata. V 52. minutě vypálil z otočky Rodri, ale i jeho pokus skončil těsně nad břevnem italské branky.

Obrovskou šanci poté spálil Davide Frattesi, proti jehož ráně z bezprostřední blízkosti skvěle zakročil Unai Simón. Utkání rozhodl v 88. minutě střídající Joselu, který před bránou nechytatelně tečoval balon za Donnarummova záda.

To je radost, Španělsko je ve finále.
To je radost, Španělsko je ve finále.AFP

Finálový střet s Chorvatskem si tak vysloužilo Španělsko. Hrát se bude v neděli 18. června. Ve stejný den se o třetí místo utká Itálie s Nizozemskem.