Nesmíme si tu šanci nechat utéct, řekl Španěl Rodri před finále Ligy národů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nesmíme si tu šanci nechat utéct, řekl Španěl Rodri před finále Ligy národů
Rodri je důležitou součástí španělského národního týmu.
Rodri je důležitou součástí španělského národního týmu.@SEFutbol
Záložník Rodri (26) v sobotu zařídil fotbalistům Manchesteru City gólem premiérový triumf v Lize mistrů, o pět dní později v semifinále Ligy národů pomohl Španělsku k výhře 2:1 nad Itálií, když v 88. minutě jeho střelu dorazil střídající Joselu (33). Defenzivní středopolař doufá, že si výběr "La Roja" nenechá utéct šanci na trofej a v nedělním finále porazí Chorvatsko.

Španělé zdolali úřadující mistry Evropy stejným výsledkem jako v předloňském semifinále Ligy národů. Tehdy ale závěrečný krok nezvládli a ve finále podlehli Francii 1:2. Jejich poslední trofejí tak zůstává zlato z Eura 2012.

"Není snadné postoupit do finále. Teď si tu šanci nesmíme nechat utéct, dlouho jsme žádnou trofej nevyhráli. Itálie patří k nejtěžším soupeřům v Evropě nebo na světě, proto jsme na konci tolik slavili. Chceme tuhle trofej," citoval web UEFA.com Rodriho, který byl zvolen nejlepším hráčem utkání.

Radost španělského týmu z postupu do finále Ligy národů.
Radost španělského týmu z postupu do finále Ligy národů.@SEFutbol

Svěřence trenéra Luise de la Fuenteho v Enschede poslal do vedení už ve třetí minutě Yéremy Pino, poté sice rychle srovnal Ciro Immobile z penalty, ale Španělé těsně před koncem rozhodli. "Byl to asi poslední pokus zlomit zápas v normální hrací době. Itálie je silný tým, ale odehráli jsme opravdu komplexní duel," uvedl Rodri.

V první chvíli si nebyl jistý, zda Joselův zásah nebude odvolán kvůli ofsajdu. "Z gólu jsem se hned neradoval, když Joselu dorazil mou střelu. Ale ten kluk si perfektně našel místo a načasoval si to výborně. Je přesně typem útočníka, kterého potřebujeme," ocenil spoluhráče bývalý záložník Atlética Madrid či Villarrealu, jenž ve finále Ligy mistrů vystřelil City vítězství 1:0 nad Interem Milán.

Vítěznou branku vstřelil žolík Joselu.
Vítěznou branku vstřelil žolík Joselu.@SEFutbol

Rodri může v neděli korunovat výjimečně úspěšný ročník, v němž s manchesterským týmem získal cenný treble. "Je to skvělá sezona, vyhrát tři trofeje se City bylo hodně těžké. Teď bych chtěl zvednout nad hlavu pohár i s reprezentací," prohlásil madridský rodák.

Je si vědom kvalit Chorvatska. Bronzové mužstvo z loňského světového šampionátu v úvodním semifinále porazilo domácí Nizozemsko 4:2 po prodloužení. "Mají velkou sílu jako vždycky. Pamatuju si, jakou přestřelku jsme s nimi odehráli v osmifinále na minulém Euru (španělská výhra 5:3 po prodloužení). Musíme v neděli ukázat stejný přístup a jak jsem už říkal, nenechat si tuhle šanci utéct," dodal Rodri.

Španělsko – Itálie 2:1