Jasná výhra českých fotbalistek. V Lize národů přehrály Slovinky a postoupily do skupiny A

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jasná výhra českých fotbalistek. V Lize národů přehrály Slovinky a postoupily do skupiny A

České fotbalistky oslavily jasné vítězství.
České fotbalistky oslavily jasné vítězství.Profimedia
České fotbalistky v závěrečném 6. kole Ligy národů porazily v Pardubicích 4:0 Slovinsko a postoupily do elitní skupiny A. Svěřenkyně trenéra Karla Rady udržely vedení ve skupině B4 o dva body před Bosnou a Hercegovinou, která dnes zdolala doma 1:0 poslední Bělorusko.

Česko – Slovinsko 4:0

"Pocity jsou teď nádherné, zejména po tom, jak jsme soutěží procházeli. Zápasy s Bosnou nám úplně nevyšly, ale v závěru jsme se vraceli do formy a nakonec zaslouženě postupujeme," řekl Rada v rozhovoru s Českou televizí. "Tohle byl náš cíl. Chtěly jsme zabojovat o to, abychom si zahrály s těmi nejlepšími týmy, a budeme se jim chtít vyrovnat," přidala záložnice Michaela Khýrová.

České fotbalistky nakročily k vítězství dvěma góly v prvním poločase. Ve 12. minutě otevřela skóre výstavní ránou z 20 metrů Kamila Dubcová, která rozhodla jedinou brankou sobotní duel s Běloruskem. V 28. minutě skončil tečovaný centr Michaely Khýrové na břevně, záhy ale přece jen zvýšila z dorážky po závaru v pokutovém území Franny Černá.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Národní tým dominoval i po změně stran a navázal na triumf 2:0 z úvodního vzájemného duelu. V 59. minutě zakončila Andrea Stašková samostatný únik přesnou střelou k tyči a o deset minut později přidala čtvrtou trefu přímo z rohového kopu Khýrová. "Zápas jsme drželi ve svých rukou. Důležité byly góly v úvodu, tým se dostal do klidu. Pak jsme hráli, co jsme potřebovali, a přidali i další branky," těšilo Radu.

Další výsledky

Brankářka Olivie Lukášová si připsala třetí čisté konto ve skupině. Češky hned v premiérovém ročníku soutěže postupem napodobily své kolegy z mužské reprezentace, kteří si zahráli nejvyšší soutěž Ligy národů loni.

Tabulky skupin