Brest v Parku princů obral suverénní PSG o body. Lorient po dvou měsících bodoval

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Brest v Parku princů obral suverénní PSG o body. Lorient po dvou měsících bodoval

Aktualizováno
Obhájce francouzského titulu ztratil doma proti Brestu dvoubrankový náskok.
Obhájce francouzského titulu ztratil doma proti Brestu dvoubrankový náskok.AFP
PSG v 19. kola Ligue 1 přišel o dvougólové vedení a se třetím Brestem doma pouze remizoval 2:2. Náskok obhájce titulu v čele tabulky se tak ztenčil na šest bodů. Lorient sice poprvé po takřka dvou měsících bodoval, divoká plichta 3:3 s Le Havrem je pro něj však málo. Ve druhém poločase se totiž domácí dvakrát dostali do vedení, pokaždé jej ale ztratili. Nerozhodně hrály i Montpellier s Lille, Clermont se Štrasburkem a Remeš s Nantes. Lens veze tři body z Toulouse za vítězství 2:0 a potvrdilo, že na soupeře z jihozápadní Francie se mu dlouhodobě daří.

PSG – Brest 2:2

Lídr tabulky díky brankám Marca Asensia a Randala Kola Muaniho ještě v úvodu druhé půle pohodlně vedl. Ze strany Pařížanů ale přišlo uspokojení následované postupným návratem červenobílých zpět do hry a 10 minut po změně stran hosté vstřelili kontaktní gól. Dělbu bodů zařídil v závěrečné desetiminutovce střídající Mathias Pereira Lage. Oba soupeři tak opět potvrdili, že příliš často neprohrávají. Domácí v nejvyšší soutěži neodešli bez bodu od poloviny září, zatímco Piráti naposledy naplno neuspěli na začátku listopadu.

Montpellier – Lille 0:0

Bezgólové utkání ovlivnilo vyloučení z konce prvního poločasu, kdy se po zbytečné druhé žluté kartě poroučel předčasně do sprch hostující Ayyoub Bouaddi. Záložník, jenž v A-týmu Dog debutoval v říjnu minulého roku, kdy mu bylo čerstvých 16 let, si tak pokazil premiérový start v základní sestavě ligového duelu. Hosté pak sice nesložili zbraně, přesto poprvé od roku 2017 opouštěli Stade de la Mosson bez vítězství v kapse.

Clermont – Štrasburk 1:1

Tým z Alsaska měl ve vyrovnaném utkání nakročeno k vítězství, když v první půli doklepl míč do branky Moïse Sahi Dion. Domácí však krátce po změně stran odpověděli po rychlém protiútoku zakončeném Shamarem Nicholsonem, který se prosadil ve třetím ligovém klání za sebou. Les Lenciers tak druhou prohru se stejným soupeřem v rozmezí týdne odmítli a ve vyrovnaném spodku tabulky ztrácí na nesestupové příčky jediný bod.

Lorient – Le Havre 3:3

Na vyrovnávací trefu hostujícího navrátilce z Afrického poháru Andrého Ayewa z 85. minuty totiž ještě dokázali zareagovat a znovu se dostali do vedení. Velezkušený reprezentant Ghany, jenž se zatím ve Francii po listopadovém podpisu smlouvy trápil, což dokonale demonstrovala červená karta z jeho premiérového vystoupení v novém dresu, však před závěrečným hvizdem dokázal skórovat ještě jednou.

Remeš – Nantes 0:0

V pozici favorita do zápasu vstupovali domácí, kteří měli na svého soupeře náskok propastných 11 bodů. Tento rozdíl většinu času odráželo i samotné dění na hřišti, blíže k vítězství ale nakonec měli přece jen Kanárci. Ti totiž zhruba 20 minut před koncem kopali penaltu, kterou však nezvládl přetavit ve vítězný gól Tino Kadewere. I kvůli jeho selhání tak žlutozelení ukončili sérii čtyř po sobě jdoucích porážek ziskem bodu.

Toulouse – Lens 0:2

Skóre otevřel v závěru první půle David Costa, který skvěle naložil s precizní přihrávkou za obranu. Po přestávce na něj navázal Andy Diouf, jenž pohotově napálil odražený míč do sítě. Loňský vicemistr Francie se tak oklepal ze dvou po sobě jdoucích ligových porážek s PSG a Nice, mezi nimiž ještě stihl vypadnout z národního poháru v souboji s Monakem, a pošesté v řadě ovládl vzájemné střetnutí.

Tabulka Ligue 1