Červená karta nedisciplinované PSG nepřibrzdila, proti Marseille se prosadilo portugalské duo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Červená karta nedisciplinované PSG nepřibrzdila, proti Marseille se prosadilo portugalské duo
Portugalský záložník PSG Vitinha vstřelil rozhodující branku.
Portugalský záložník PSG Vitinha vstřelil rozhodující branku.AFP
PSG porazilo v ostře sledovaném duelu 27. kola Ligue 1 na venkovní půdě Marseille 2:0. Lídr francouzské soutěže se na Stade Vélodrome nemohl spolehnout na podporu vlastních fanoušků, kteří nebyli na stadion vpuštěni z bezpečnostních důvodů. V závěru první půle se navíc nechal vyloučit Lucas Beraldo (20), čehož však Olympique nedokázal využít. Po změně stran se naopak prosadil středopolař Pařížanů Vitinha (24), na kterého v závěru navázal Goncalo Ramos (22). Kylian Mbappé (25) byl v derby zvaném Le Classique, v němž se kvůli plánovanému letnímu odchodu možná představil vůbec naposledy, s velkou nelibostí střídán už po hodině hry.

Marseille – PSG 0:2

Rychlý protiútok v úvodu utkání zakončoval po teči Paua Lópeze španělský středopolař Fabián Ruiz, avšak slabší pravačkou přestřelil. Na druhé straně zkusil štěstí zpoza vápna letos znovuzrozený Pierre-Emmerick Aubameyang, jenže Gianluigi Donnarumma byl na jeho pokus připraven. Záhy zkusil z podobné vzdálenosti rozjásat domácí diváky Jonathan Clauss, jehož prudká rána levačkou nakonec prosvištěla okolo levé tyče.

Fantastické sólo Ousmana Dembélého první trefu taky nepřineslo. Francouzský šikula tentokrát nepotvrdil svou obounohost a nedominantní pravačkou v obrovské rychlosti minul. Ještě před odchodem do kabin byl po faulu na Aubemeyanga vyloučen mladý obránce Beraldo, který přišel do nejromantičtějšího města světa v lednu z Brazílie.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

I přesto mohla družina Luise Enriqueho jít do vedení krátce po změně stran, avšak Achraf Hakimi si po zasekávačce na levou nohu neporadil a pouze nechal vyniknout Lópeze. Další útok už gólový byl. Rychlou kombinaci zakončil po skvělé zpětné přihrávce Dembélého mladý záložník Vitinha. Domácí sice vzápětí zvládli srovnat, jenže úsměv fanoušků brzy vystřídal smutek, poněvadž rozhodčí odmával ofsajd.

Cesta ke gólu.
Cesta ke gólu.Opta by Stats Perform

Chybnou rozehrávku střídajícího Milana Škriniara, jenž naskočil poprvé po zranění, chtěl potrestat Aubameyang, přízemní rána levačkou ale Donnarummu nezaskočila. Definitivní tečku duelu pak zařídil po dalším rychlém kontru Ramos, a jediný francouzský vítěz Ligy mistrů tak nedokázal více jak poločasovou přesilovku využit ani k bodu.

Tabulka Ligue 1