Clermont znovu bodoval v Parku princů, PSG potřebovalo pomoc hvězd z lavičky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Clermont znovu bodoval v Parku princů, PSG potřebovalo pomoc hvězd z lavičky
Aktualizováno
PSG doma překvapivě jen remizovalo s posledním Clermontem 1:1.
PSG doma překvapivě jen remizovalo s posledním Clermontem 1:1.AFP
Poslední celek tabulky Ligue 1 Clermont veze ze stadionu PSG, kde loni zvítězil, překvapivý bod za remízu 1:1. Domácí trenér Luis Enrique poslal do základní sestavy řadu mladíků a ač Pařížané diktovali tempo, první se trefil hostující Habib Keita. Nepříznivě se vyvíjející duel donutil španělského lodivoda sáhnout na lavičku a střídající Kylian Mbappé v 85. minutě asistoval u vyrovnávací branky Goncala Ramose. Racing Lens hrál s nováčkem z Le Havru rovněž 1:1, po dvou porážkách v řadě znovu ztratil body a komplikuje si cestu k pátému místu, jež by mu znovu zajistilo účast v Evropské lize.

PSG – Clermont 1:1

Obměněná sestava Pařížanů nerušeně kombinovala kolem středového kruhu, avšak do útočných akcí se dlouho nehnala. První přesná střela přišla za hranou malého vápna ve 21. minutě, Massamba N’Diaye ovšem vykopl pokus Achrafa Hakimiho. Za svou pasivitu byli hráči PSG potrestáni tvrdým direktem ve 32. minutě, kdy se míč ze souboje Keity a bránícího Manuela Ugarteho ve vápně domácích odrazil za záda Aranaua Tenase.

Vyrovnání mohlo přinést neobvykle dlouhé nastavení, když v 51. minutě první půle pálil zpoza vápna Senny Mayulu, jeho gólu ale předcházel faul. Ani poločasová přestávka změnu herního obrazu nepřinesla. Až v 53. minutě se po centru Milana Škriniara pokoušel o akrobatické zakončení Randal Kolo Muani, míč ale netrefil ideálně. Šancí ovšem začalo přibývat, krátce nato napálil z první břevno Hakimi.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

O chvíli později z úhlu nastřelil gólmana Kolo Muani, kterého záhy nahradil Mbappé. Ten se brzy po nástupu na hřiště dostal ke slibné hlavičkové dorážce, které předcházelo neuvěřitelné nastřelení břevna odkryté branky od Ramose. Mladý Francouz se pokusil také o hlavičkové zakončení v 80. minutě, krásný zákrok proti balonu směřujícímu pod břevno ale předvedl N’Diaye. Vyrovnávací branka ovšem přišla v 85. minutě, kdy si Ramos narazil s Mbappém a sám proti gólmanovi se nemýlil.

Lens – Le Havre 1:1

O úvodní trefu se postaral polský záložník Przemyslaw Frankowski, který nalomil nováčka dalekonosnou ranou. Nejstarší francouzský klub, jenž byl založen už před 152 lety, ovšem na Stade Bollaert-Delelis, kde se v rámci nejvyšší soutěže představil poprvé od roku 2002, dokázal srovnat. Nabídnutou penaltu zužitkoval Emmanuel Sabbi.

Tabulka Ligue 1