Marseille nestačila na rozjeté Lille a protáhla sérii proher na čtyři zápasy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Marseille nestačila na rozjeté Lille a protáhla sérii proher na čtyři zápasy
Hráči Lille oslavují gól Jonathana Davida na 1:0.
Hráči Lille oslavují gól Jonathana Davida na 1:0.AFP
Marseille prodloužila sérii soutěžních porážek už na čtyři duely, když padla v předehrávce 28. kola Ligue 1 na hřišti Lille 1:3. Slavnostní výkop obstaral do domácího dresu a šály oblečený Peter Sagan, sedminásobný vítěz zeleného trikotu na Tour de France. Slovenský cyklista ve druhém dějství sledoval, jak se hostům vzdálil peloton bojující o Ligu mistrů, když proměnil pokutový kop kanonýr Jonathan David, na něhož navázal mimo jiné Rémy Cabella.

Lille – Marseille 3:1

Domácí předvedli svižný start. Už v 11. minutě se ocitl ve velké šanci Edon Zhegrova, jehož ránu směřující na zadní tyč vytěsnil Pau López. Španělský gólman se předvedl v pozitivním světle i o necelou čtvrthodinu později, kdy vyrazil zpod břevna hlavičku Alexsandra. Tým ze Stade Vélodrome si s sebou nesl tíhu předchozích porážek a v první půli toho směrem dopředu moc nepředvedl.

Krátce po změně stran na sebe navíc negativně upozornil stoper Samuel Gigot, jenž ve vápně podkopl Davida a sám Kanaďan se z bílého bodu nemýlil. Bídný výkon Les Olympiens mohl zpečetit Zhegrova, krásnou ranou zpoza vápna ovšem orazítkoval břevno. O zajištění dvoubrankového náskoku se tak postaral až Cabella, jenž se trefil krásným obstřelem po vzoru Kyliana Mbappého a dodatečně oslavil nedávný 300. start v Ligue 1.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Náladu poté hostům nevylepšil ani unikající Pierre-Emerick Aubameyang, proti němuž skvěle vyběhl Lucas Chevalier. Fotbalistům v bílých dresech pomohli až sami domácí, jelikož Ismaily odkopl balon tak nešťastně, že se míč možná i s přispěním Gabonce dokutálel do sítě. Naděje na vyrovnání nicméně Marseille vydržela sotva tři minuty, protože se v opačném vápně ocitl zcela volný Gabriel Gudmundsson a po zemi skóroval.

Ve formě hrající Lille tak doma nad Olympiquem zvítězilo počtvrté v řadě a v tabulce mu na třetím místě odskočilo na rozdíl deseti bodů. 

Tabulka Ligue 1