Další velké jméno míří z Parku Princů. PSG v létě opustí po Messim také Ramos

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Další velké jméno míří z Parku Princů. PSG v létě opustí po Messim také Ramos
Sergio Ramos vyhrál s Paris Saint-Germain dvakrát Ligue 1.
Sergio Ramos vyhrál s Paris Saint-Germain dvakrát Ligue 1.AFP
Francouzský mistr Paris Saint-Germain v pátek oznámil, že se s klubem po dvou sezonách rozloučí Sergio Ramos (37). Španělský obránce se tak připojí k Lionelu Messimu (35), pro oba bude posledním utkáním za PSG sobotní 38. ligové kolo proti Clermontu. Ramos přišel do francouzského hlavního města v roce 2021 po titulovém angažmá v Realu Madrid.

"Rádi bychom Sergiu Ramosovi vyjádřili nesmírnou vděčnost za dva roky, které s námi strávil," uvedl v prohlášení prezident PSG Nasser Al-Khelaifi. "Sergiovo vůdcovství, týmový duch a profesionalita v kombinaci s jeho zkušenostmi na nejvyšší úrovni z něj dělají skutečnou fotbalovou legendu a bylo nám ctí ho v Paříži mít. Všichni v klubu mu přejeme vše nejlepší," dodal Al-Khelaifi.

Oznámení přišlo necelých 24 hodin před posledním zápasem PSG v letošní sezoně Ligue 1, ve kterém hostí Clermont. "Zítra je výjimečný den, zítra se rozloučím s další etapou svého života, rozloučím se s PSG. Nevím, na kolika místech se člověk může cítit jako doma, ale PSG, fanoušci a Paříž pro mě bezpochyby byli jedním z nic," uvedl Ramos v pátek na sociálních sítích. 

"Děkuji za dva výjimečné roky, během nichž jsem mohl hrát na každém turnaji a odevzdat ze sebe všechno," dodal. Ramos následuje z Parku Princů hvězdného Lionela Messiho, přičemž zprávy spojují s odchodem také Brazilce Neymara

Obránce Paris Saint-Germain Sergio Ramos slaví.
Obránce Paris Saint-Germain Sergio Ramos slaví.AFP

Ramos vyhrál v Paříži dvakrát Ligue 1, odehrál 57 zápasů, z toho čtyřiačtyřicetkrát naskočil v letošní sezoně, tu minulou pod vedením Mauricia Pochettina poznamenala zranění. 30. června mu v PSG končí smlouva.

Španělský mistr světa z roku 2010 Ramos a argentinský světový šampion z loňska Messi přišli do Paříže ve stejném létě s cílem získat s PSG titul v Lize mistrů. Jenže v obou ročnících se s elitní evropskou soutěží loučili už v osmifinále.

Deník L'Equipe v pátek v pozdních hodinách přišel navíc s informací, že po víkendovém utkání by měl v klubu skončit také kouč PSG Christophe Galtier. Navzdory letošnímu zisku ligového titulu je Galtier hodnocen za neúspěch v evropských soutěžích.