Francouzský otloukánek vyhlíží druhou ligu. Povinnou výhru PSG obstaral Mbappé

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Francouzský otloukánek vyhlíží druhou ligu. Povinnou výhru PSG obstaral Mbappé

Kylian Mbappé se raduje po jednom ze dvou gólů, které dal Angers při vítězství 2:1.
Kylian Mbappé se raduje po jednom ze dvou gólů, které dal Angers při vítězství 2:1.AFP
PSG v předehrávce 32. kola Ligue 1 potvrdilo roli favorita, když na hřišti Angers, beznadějně posledního týmu celé soutěže, zvítězilo 2:1. Rozdílovým hráčem byl Kylian Mbappé (24), jenž se prosadil dvakrát během úvodní půlhodiny a osamostatnil se na prvním místě tabulky střelců. Domácí celek má po další porážce už jen teoretickou šanci na setrvání mezi francouzskou smetánkou, o jeho osudu může být definitivně rozhodnuto už v neděli.

Angers – PSG 1:2

První příležitost na otevření skóre měl ale velký outsider duelu, když v páté minutě dostal přihrávku za obránce Pařížanů Ibrahima Niane, Gianluigi Donnarumma ale proti jeho střele z bezprostřední blízkosti vytáhl kvalitní zákrok. Záhy už však úřadovali útočníci PSG, v deváté minutě totiž sklepl centr na Mbappého těsně před brankářem Juan Bernat. Francouzský útočník sice míč napoprvé netrefil, napodruhé už se ale z otočky nemýlil.

A neméně přesný byl i o čtvrt hodiny později, když si naběhl na milimetrově přesnou průnikovou přihrávku od Lionela Messiho, kličkou si poradil s gólmanem a zavěsil do odkryté brány. Sedm minut před koncem první půle otestoval reflexy Paula Bernardoniho z hranice vápna také Messi, francouzský brankář ale ve zkoušce obstál.

Statistiky zápasu Angers –⁠ PSG
Statistiky zápasu Angers –⁠ PSGOpta by Stats Perform

Po změně stran už se Pařížané nikam nehnali. V menší příležitosti se ocitl Achraf Hakimi, když střílel osamocený z první z hranice vápna, míč ale směřoval nad bránu. Na druhé straně mířil o chvíli později ze stejné pozice Batista Mendy, jeho projektil ale letěl ještě výše.

V 74. minutě chtěl zaskočit Bernardoniho z velké dálky Mbappé, gólman ale konečky prstů znemožnil francouzské hvězdě zkompletovat hattrick. O dramatický závěr se postaral Sada Thioub, který osamocený na hranici vápna zužitkoval hlavičku exslávisty Abdallaha Simy. Více už toho ale domácí celek nepředvedl.

Tabulka Ligue 1
Tabulka Ligue 1Livesport