Lille předvedlo proti Montpellieru bleskurychlý obrat. Nice těsně prohrálo v Brestu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lille předvedlo proti Montpellieru bleskurychlý obrat. Nice těsně prohrálo v Brestu

Aktualizováno
Lille zvrátilo stav zápasu během dvou minut.
Lille zvrátilo stav zápasu během dvou minut.AFP
Fotbalisté Lille porazili ve 31. kole Ligue 1 na domácí půdě Montpellier 2:1. Zápas se přitom pro Dogy nevyvíjel dobře, když ještě na začátku 70. minuty prohrávaly. Pak ale předvedly svoji elitní disciplínu, kterou jsou silné závěry duelů. Při předchozích dvou výhrách totiž rozhodly o svém úspěchu až v závěrečné pětiminutovce, tentokrát se o něco dříve slepenými góly blýskli Jonathan David (23) a Rémy Cabella (33). Brest doma porazil Nice 1:0 a drží se těsně nad hladinou sestupu.

Lille – Montpellier 2:1

Domácí svého soupeře zatlačili hned v úvodu, což vyústilo v první příležitost Jonathana Bamby, jenž tvrdou hlavičkou z rohu prověřil brankáře Benjamina Lecomteho. Následně ale překvapivě udeřili hosté. Po parádní kombinaci se do střelecké pozice dostal Elye Wahi, který míč sice netrefil ideálně, podařilo se mu jej ale prodloužit na Issiagu Syllu, jehož pokus už rozvlnil síť.

Ve 29. minutě mohlo být pro Montpellier ještě veseleji. Po parádním pasu zbývalo Wahbimu Khazrimu překonat pouze gólmana, jenže tuniskému reprezentantovi se balon zamotal mezi nohama. Dogy byly jako opařené, a tak si do konce poločasu žádnou šanci na srovnání nevypracovaly.

Lille zabralo až ve druhém poločase.
Lille zabralo až ve druhém poločase.Opta by Stats Perform

V kabině domácích musel zaznít velmi důrazný proslov trenéra, jelikož od začátku druhého dějství byl tým ze severu Francie jasně aktivnější. Velkou šanci měl André Gomes, když si zpracoval míč na hranici vápna a technicky jej kroutil k tyči, zasáhl ale pouze brankovou konstrukci.

Ze stejné akce prověřil Benjamin André skákavým projektilem Lecomteho. Ujala se však až šance ze 70. minuty. David si chytře počkal na pas Cabelly a nekompromisně srovnal. O dvě minuty později už Lille vedlo. Tvrdou ránu Ismailyho ještě Lecomte parádním reflexem vyrazil, jenže na zadní tyči už čekal Cabella, jenž otočil skóre. Montpellier už se po rychlém direktu na žádnou odpověď nezmohl.

Auxerre – Nantes 2:1

Nantes, které se nedávno opět po roce probojovalo do finále francouzského poháru, se v lize nadále trápí, jelikož prohrálo i na půdě Auxerre 1:2. Domácí k úspěchu dovedl první poločas, na jehož začátku proměnil penaltu Jubal a naopak na konci navýšil vedení Nuno Da Costa. Kanárci tak nevyhráli už osmý ligový duel v řadě a znovu se nebezpečně přiblížili sestupovému pásmu, od nějž je nově dělí pouhé dva body.

Brest – Nice 1:0

Souboj mezi Brestem a Nice skončil těsným vítězstvím domácích 1:0. O zisku tří bodů, které Piráty udržely nad sestupovým pásmem, rozhodl již na začátku utkání osmou ligovou trefou v ročníku Jérémy Le Douaron. Ambiciózní Orli nezvládli vyhrát už šestý ligový duel v řadě a s velkou pravděpodobností ztratili šanci získat místenku v příštím ročníku některého z evropských pohárů.

Momentum utkání.
Momentum utkání.Opta by Stats Perform

Clermont – Angers 2:1

Angers nenavázalo na předešlé duely, v nichž dokázalo bodovat proti dvěma favoritům, a Clermontu podlehlo 1:2. Duel přitom začali černobílí skvěle, když po 28 minutách vedli zásluhou přesné trefy Adriena Hunoua. Pak ale ve vlastním vápně dvakrát po sobě faulovali, a darovali tak soupeři pokutové kopy, které Clermont bez problémů proměnil. Do konce strhující první půle však prokázali nedisciplinovanost i domácí, jež poslal faul Neta Borgese do oslabení. Početní výhodu však poslední celek soutěže nevyužil a domácí oslavili třetí výhru v řadě.  

Štrasburk – Ajaccio 3:1

Štrasburk porazil v důležitém utkání AC Ajaccio 3:1. Duel střelecky otevřel ve 26. minutě proměněným pokutovým kopem zkušený Kévin Gameiro, jenž se způsobem zahrání inspiroval u Antonína Panenky. V 71. minutě pojistil náskok favorita Habib Diarra. Alsasané se poté více soustředili na udržení čistého konta, což se jim sice nepodařilo, nicméně výhru nakonec uhájili. Tři body zároveň udržely východofrancouzský celek v boji o setrvání v nejvyšší soutěži, avšak kvůli bodovému zisku 16. Brestu zůstal i nadále ponořen v zóně sestupu.

Suzuki uzavřel skóre zápasu.
Suzuki uzavřel skóre zápasu.Opta by Stats Perform

Monako – Lorient 3:1

Fotbalisté Monaka porazili na domácí půdě Lorient 3:1. Zápas rozhodl knížecí klub již během první půlhodiny, v níž se do střelecké listiny zapsali Krepin Diatta a Aleksandr Golovin. Především gól prvně jmenovaného vzbudil v ochozech emoce, neboť senegalský útočník dopravil míč do sítě prsním svalstvem. Fotbalisté z Azurového pobřeží se navíc díky třetí výhře z posledních čtyř zápasů dotáhli v neúplné tabulce na průběžně třetí Marseille.

Marseille – Troyes 3:1

Domácím se kromě trpělivé rozehrávky vyplácelo i aktivní napadání, které bylo zrodem prvních dvou branek. Již ve 2. minutě otevřel skóre svým premiérovým gólem v bílém dresu Vitinha. Po změně stran se navíc nejdražší zimní posila letošního ročníku francouzské nejvyšší soutěže prosadila podruhé, a pojistila tak posun domácích v tabulce na druhou příčku.

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Livesport