Gattuso se dočkal, Marseille přerušila zmar. Uspělo i PSG, v Montpellier se nedohrálo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Gattuso se dočkal, Marseille přerušila zmar. Uspělo i PSG, v Montpellier se nedohrálo

Aktualizováno
Útočník Marseille Pierre-Emerick Aubameyang se v Ligue 1 prosadil poprvé od dubna 2013.
Útočník Marseille Pierre-Emerick Aubameyang se v Ligue 1 prosadil poprvé od dubna 2013.AFP
Marseille porazila v 8. kole Ligue 1 nováčka z Le Havru 3:0 a její nový trenér Gennaro Gattuso se na třetí pokus dočkal vítězství. Olympique vedl i v obou předchozích zápasech s Monakem a Brightonem v Evropské lize, ale náskok pokaždé ztratil. V utkání mezi Montpellier a Clermontem přistál hostujícímu brankáři u nohou dělobuch a zraněný Mory Diaw musel být vystřídán. Zápas byl přerušen a poté předčasně ukončen. Obhájce titulu PSG veze tři body Rennes.

Marseille – Le Havre 3:0

Marseille slaví tříbodový zisk po šesti soutěžních zápasech bez výhry. Významný podíl na úspěchu Olympioniků měl Pierre-Emerick Aubameyang, který se prosadil ve francouzské nejvyšší soutěži poprvé od dubna 2013, kdy před přestupem do Dortmundu řádil v dresu St. Étienne.

Hostům, kteří hrají nejvyšší soutěž po patnáctileté přestávce, ve stahování dvougólového manka rozhodně nepomohl Rassoul Ndiaye, jenž po dvou zbytečných faulech opustil hřiště ještě před přestávkou. Triumf Marseille zpečetil v závěru Senegalec Ismaila Sarr.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Brest – Toulouse 1:1

Vyrovnaný duel, který mnoho fotbalové krásy nepřinesl, gólově otevřel v první půlhodině Frank Magri. Diváci domácího celku už se pomalu smiřovali s prohrou, v samotném závěru ovšem udeřil střídající Martín Satriano. Les Pirates tak na poslední chvíli odvrátili druhou porážku v ročníku a nadále se drží mezi nejlepšími.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Lyon – Lorient 3:3

Utrápený Lyon dlouho sahal po první výhře v ročníku, nakonec ale bere jen bod. V dramatickém duelu zazářili teprve sedmnáctiletý Eli Junior Kroupi a zkušený kanonýr Alexandre Lacazette, kteří shodně zaznamenali dva přesné zásahy.

Olympique sice vstřelil stejný počet branek jako ve všech sedmi předchozích duelech této sezony dohromady, ale pozice nejhorší ofenzivy soutěže mu zůstala i nadále. Stejně jako skutečnost, že se nadále trápí v pásmu sestupu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Montpellier – Clermont 4:2/nedohráno

V závěru utkání došlo k incidentu, kdy za stavu 4:2 pro domácí přistál u hostujícího brankáře dělobuch a Mory Diaw musel opustit hřiště na nosítkách. Jedinec, který petardu hodil, byl identifikován bezpečnostní službou. Zápas byl přerušen a posléze ukončen.

Lens – Lille 1:1

Ačkoliv Dogy tahaly po většinu času za kratší konec, dostaly se v nastavení prvního poločasu zásluhou Benjamina Andrého do vedení. Hostující kapitán se prosadil podruhé z posledních tří ligových klání, a již nyní tak překonal počet svých zásahů z minulého ročníku.

Aktivita však nakonec Racing Clubu vynesla zasloužené vyrovnání, o které se zkraje závěrečné dvacetiminutovky postaral střídající Deiver Machado, jenž byl na trávníku pouze několik vteřin.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Rennes – PSG 1:3

Výhra favorita se začala rodit v závěru první půle, během níž se dostal do dvoubrankového vedení. Krátce po změně stran sice vsítil kontaktní gól Amine Gouiri, brzy nato však vrátil Pařížanům dvougólový polštář Randal Kolo Muani, který zužitkoval přihrávku Achrafa Hakimiho.

Marocký bek navázal na přesnou trefu z úvodního dějství a upevnil si pozici nejproduktivnějšího obránce soutěže. Hosté tak napravili středeční debakl z utkání Ligy mistrů v Newcastlu a zároveň ukončili děsivou šňůru čtyř po sobě jdoucích ztrát v Roazhon Parku.

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Livesport