Lens po triumfu nad Monakem vyhlíží Ligu mistrů. Auxerre pokračuje v dubnovém sběru bodů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Lens po triumfu nad Monakem vyhlíží Ligu mistrů. Auxerre pokračuje v dubnovém sběru bodů
Aktualizováno
Auxerre doma s Lille prohrávalo, ale M'Baye Niang vyrovnal na konečných 1:1, oba góly padly z penalt.
Auxerre doma s Lille prohrávalo, ale M'Baye Niang vyrovnal na konečných 1:1, oba góly padly z penalt.AFP
Ligue 1 odkrajuje už 32. kolo a jedním z jeho taháků byl i přímý střet o třetí místo a tedy předkolo Ligy mistrů mezi Lens a Monakem. Až nečekaně hladce v něm uspěli domácí, kteří zvítězili 3:0. Přiblížit se pohárové Evropě mohlo i Lille, které však v Auxerre přišlo o vedení a bere jen bod za remízu 1:1. Domácí v dubnu neprohráli ani jeden ze čtyř zápasů.

Auxerre –⁠ Lille 1:1

V zápase na sebe nejvíce upozorňoval druhý nejlepší střelec ligy Jonathan David, který si ve 36. minutě připsal i gól z chladnokrevně proměněné penalty. Krátce po hodině hry ale dostali možnost pokutového kopu i domácí a M'Baye Niang byl neméně úspěšný. Dogy si sice v utkání i podle statistiky očekávaných gólů vytvořily šance na téměř čtyři branky, nakonec se však musely smířit jen s bodem.

Statistiky zápasu Auxerre –⁠ Lille
Statistiky zápasu Auxerre –⁠ LilleOpta by Stats Perform

Lens –⁠ Monako 3:0

Domácí byli za úvodní aktivitu gólově odměněni hned dvakrát v prvních 16 minutách. O obě trefy se postaral v této sezoně již sedmnáctibrankový Loïs Openda, jenž po přestávce navíc asistoval trefě Adriena Thomassona. Racing Club tak neprohrál šestý vzájemný ligový duel v řadě a opět poskočil na druhou příčku tabulky, z níž ho ale může v neděli sesadit Marseille.

Tabulka Ligue 1
Tabulka Ligue 1Livesport