Lens stíhací jízdu PSG nevzdává. Oslabený tým dovedlo k výhře nádherné kapitánovo sólo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lens stíhací jízdu PSG nevzdává. Oslabený tým dovedlo k výhře nádherné kapitánovo sólo

Hrdina utkání Seko Fofana.
Hrdina utkání Seko Fofana.AFP
Lens zvítězilo ve 35. kole Ligue 1 2:1, přestože proti hostujícímu Reims hrálo většinu utkání v početní nevýhodě. V úvodním dějství viděli diváci kontroverzní vyloučení Kevina Dansa a taktéž jednu proměněnou penaltu na každé straně. Nakonec duel rozhodl Seko Fofana, jenž se po změně prosadil po oku lahodící individuální akci. Trefa 28letého kapitána zajistila domácím setrvání na průběžné druhé příčce se tříbodovým mankem na PSG. Pařížané ovšem odehráli o jeden zápas méně.

Lens je tak či tak blízko základní skupině Ligy mistrů, v níž se klub představil naposledy před 21 lety s Vladimírem Šmicerem v sestavě. Po opatrném úvodu, k němuž výrazně přispěl silný déšť, došlo ke zvratu v duelu před koncem úvodní dvacetiminutovky. Kevin Danso jako poslední hráč poslal k zemi uniklého Marshalla Munetsiho a hlavní arbitr se kontroverzně rozhodl vyloučit obránce a přisoudit pokutový kop pro hosty.

K penaltě se postavila jedna z mladých senzací nejvyšší francouzské soutěže Folarin Balogun, jenž přesně umístěnou střelou překonal domácího brankáře. Na opačné straně se Les Sang et Or taktéž dočkali příležitosti z bílého bodu. Przemyslaw Frankowski se stejně jako hostující mladík z Arsenalu nemýlil, a celky tak odešly do kabin za vyrovnaného stavu.

Po změně stran Seko Fofana ukázal, že mu kapitánská páska patří zcela po právu. Ve složité chvíli pro svůj celek se předvedl neskutečnou individuální akci, když si poradil se třemi soupeři a následně přízemní střelou z hranice pokutového území skóroval.

V 73. minutě přisoudil hlavní arbitr další pokutový kop pro Reims. Tentokrát se však ukázalo, že Balogun pouze simuloval a po konzultaci s videorozhodčím byla penalta odvolána. Lens tak čtvrtou výhrou v řadě udělalo další důležitý krok k zisku alespoň druhé příčky.

Lens – Remeš 2:1