Rennes utnulo venkovní sérii Remeše. PSG si hravě poradilo s druhým Lens

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rennes utnulo venkovní sérii Remeše. PSG si hravě poradilo s druhým Lens

Aktualizováno
Rennes nakouklo zpět do top pětky. Úctyhodnou venkovní sérii Reims utnul belgický tandem.
Rennes nakouklo zpět do top pětky. Úctyhodnou venkovní sérii Reims utnul belgický tandem.AFP
Fotbalisté Rennes porazili ve 31. kole Ligue 1 na domácí půdě Remeš 3:0. Utkání rozhodl už na začátku zápasu dvěma brankami dvacetiletý Belgičan Jérémy Doku (20), na kterého pak ještě po změně stran střelecky navázal jeho krajan Arthur Theate (22). Hosté přišli o velmi dlouhou sérii na hřištích soupeřů, kde v nejvyšší francouzské soutěži prohráli naposledy v září minulého roku. PSG si pojistilo první pozici v tabulce, když přehrálo 3:1 druhé Lens. To hrálo už od 19. minuty v deseti poté, co se nechal vyloučit Salis Abdul Samed (23).

Rennes –⁠ Reims 3:0

Čím blíže bylo Rennes pohárovým pozicím, tím více začalo ztrácet dech. Od pátého Lille dělily tým z Bretaně dva body, červenočerní ovšem zvítězili v předchozích pěti kláních pouze jednou, přičemž dvakrát v řadě padli. Na druhé straně Reims mohlo být se svou formou spokojeno, jelikož od startu kalendářního roku 2023 prohrálo v lize pouze jeden zápas a v tabulce se vyhouplo na osmou pozici jen tři body za svého soupeře.

Začátek střetnutí však líp vyšel domácím. Doku vypálil ze střední vzdálenosti a k jeho štěstí brankář nedokázal míč udržet. Z další příležitosti se opět radoval Doku. Po povedené kombinace se ocitl nepokrytý v bezprostřední blízkosti a podruhé v zápase skóroval. Opaření hosté nadále dovolovali Rennes ofenzivní průniky, ránu Benjamina Bourigeauda však konečky prstů vytěsnil brankář Yehvann Diouf. O chvíli později mohl přidat třetí gól svého týmu Lesley Ugochukwu, ale trefil pouze tyč.

Momentum utkání.
Momentum utkání.Opta by Stats Perform

Po změně stran hosté konečně zabrali a svého soka zavřeli na jeho polovině hřiště. K velké příležitosti se v 60. minutě probojoval kanonýr Folarin Balogun, když se k němu odrazil míč z rohového kopu, který však nedokázal dostatečně zakroutit a těsně minul. Doku mohl završit hattrick v 66. minutě, nicméně z přímého kopu za hranicí šestnáctky napálil tyč. Z následné akce se ovšem radoval jeho krajan Theate, který ránou na zadní tyč prostřelil gólmana. Hosté už se v závěru nezmohli ani na kosmetickou úpravu skóre.

PSG –⁠ Lens 3:1

Fotbalisté PSG udělali obrovský krok k zisku ligového titulu, neboť porazili svého nejbližšího pronásledovatele z Lens 3:1 a navýšili svůj náskok v čele tabulky na devět bodů. Naděje Racing Clubu na dobrý výsledek výrazně snížil už v 19. minutě Abdul Samed, který obdržel za nebezpečné dohrání soupeře červenou kartu. 

Jako první se přesilovku pokusil využít Nuno Mendes. Domácí šikula obešel několik obránců a vystřelil do protipohybu gólmana, nicméně minul. Ve 31. minutě z otočky pohotově zakončoval Kylian Mbappé a s přispěním tyče dostal PSG do vedení. Vzápětí se radoval i Vitinha, jenž se prosadil ranou zpoza vápna. Před koncem poločasu si Mbappé vyzkoušel také roli asistenta, když našel Lionela Messiho. Zkušený střelec brankáře bez problému propálil z úhlu.

Zvrátit skóre se na začátku druhé půle pokusil Loïs Openda, ale na brankáře z hranice vápna nevyzrál. Pařížané jako by po zisku náskoku sundali nohu z plynu a hráči Lens se začali dostávat do šancí. Po hodině hry jeden z fotbalistů PSG tečoval míč rukou ve vápně a k nařízené penaltě se postavil Przemyslaw Frankowski. Polák příležitosti využil a poslal balon na opačnou stranu, než skákal Gianluigi Donnarumma.

Tabulka Ligue 1
Tabulka Ligue 1Livesport