Lens nadále živí milionový sen, v přímém souboji o druhé místo si poradilo s Marseille

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lens nadále živí milionový sen, v přímém souboji o druhé místo si poradilo s Marseille

Seko Fofana slaví zásah do sítě Marseille.
Seko Fofana slaví zásah do sítě Marseille.AFP
Fotbalisté Lens zvítězili ve 34. kole Ligue 1 na domácí půdě nad Marseille 2:1. Střelecký účet přímého souboje o druhé místo otevřel krátce před koncem první půle tvrdou střelou z hranice vápna Seko Fofana, rozdílovou trefu však zaznamenal až po změně stran Lois Openda. Celek ze severu Francie se tak díky třem získaným bodům dostal v tabulce před svého soupeře, což by mu po konci posledního kola zaručilo vysněnou účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Lens – Marseille 2:1 

Oba týmy z posledních 10 ligových duelů prohrály jediný, a to shodně s PSG. První zajímavý moment duelu přinesla osmá minuta. Měl ho na svědomí s rozehrávkou váhající Kevin Danso, jehož o míč připravil Alexis Sánchez, který poté vstřelil úvodní gól zápasu. Ten byl však po zásahu VARu odvolán, neboť si zkušený útočník v souboji s rakouským zadákem počínal nedovoleně.

Tradičně skvělá atmosféra na stadionu v Lens motivovala domácí hráče k rychlé hře, šance ale dlouho nepřicházely. Vše se změnilo ve 42. minutě, kdy se Fofana opřel na hranici vápna do odraženého míče a dělovkou poslal Racing Club do poločasového vedení.

Po návratu ze šaten měla Marseille dobrou příležitost na srovnání skóre, avšak Leonardo Balerdi hlavičkoval z dobré pozice nad břevno. Skóre se tak znovu měnilo až po hodině hry. Velký podíl na tom měl Przemyslaw Frankowski, který se nejprve uvolnil na pravé straně hřiště a poté naservíroval exkluzivní centr na hlavu Opendy, jenž neměl se zakončením z bezprostřední blízkosti problém. V závěru zápasu pak přerušil suverénní výkon domácích kontaktním gólem Dimitri Payet, na vyrovnání se však celek z Azurového pobřeží už nezmohl.

Reims – Lille 1:0

Jedinou branku duelu vsítil ve 21. minutě Marshall Munetsi. Tým z Remeše tak konečně uspěl, v posledních třech kláních totiž nezískal ani bod, dokonce ani neskóroval. Dogy si po nečekané ztrátě ztížily boj o evropské poháry, jelikož na čtvrté Monako, které má zápas k dobru, ztrácejí dva body. Na záda jim navíc dýchá i šesté Rennes.

Nice – Rennes 2:1

Cestu k první domácí výhře Orlů od 10. února začal krátce po změně stran dláždit Gaëtan Laborde, jenž ještě v úvodních kláních aktuálního ročníku francouzské nejvyšší soutěže oblékal dres hostů. Autorem vítězné trefy se pak stal jeho spoluhráč Terem Moffi, kterému ke gólu pomohla obrovskou minelou obrana bretaňského celku. Ten tak na hřištích soupeřů padl potřetí v řadě a ztratil další důležité body v honbě za alespoň pátou příčkou.

Tabulka Ligue 1