Lille si výhrou nad Marseille upevnilo pohárové příčky. Nantes na kýžené body nedosáhlo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lille si výhrou nad Marseille upevnilo pohárové příčky. Nantes na kýžené body nedosáhlo

Aktualizováno
Lille doma porazilo Olympique Marseille 2:1.
Lille doma porazilo Olympique Marseille 2:1.AFP
Jména tří ze čtyř celků, které po sezoně 2022/23 opustí Ligue 1, jsou již známa. Zápasy 36. kola mohou výrazně naznačit, zda Angers, Troyes a Ajaccio doplní Štrasburk, Brest, Auxerre, či Nantes. Nejblíž sestupu je právě posledně jmenovaný celek, který v sobotu nestačil doma na Montpellier a dvě kola před koncem zůstal trčet na 17. příčce. V souboji týmů z opačného pólu tabulky přetlačilo Lille Marseille 2:1 a upevnilo si pátou příčku znamenající start v předkole Evropské konferenční ligy.

Nantes – Montpellier 0:3

Nantes si výrazně zkomplikovalo cestu za záchranou. Naopak hostům již v závěru soutěže o nic nešlo, a tak mohli hrát s naprostou lehkostí, kterou proměnili na konci první a v úvodu druhé půle v přesné trefy, jež definitivně zlomily vývoj duelu.

O tu první se postaral Jordan Ferri, na kterého navázal Arnaud Nordin. Konečný výsledek tak prohloubil krizi Kanárků, ti ve francouzské nejvyšší soutěži netriumfovali již 13 zápasů v řadě a i po 36. kole s jistotou setrvají na sestupové pozici.

Statistiky zápasu Nantes – Montpellier
Statistiky zápasu Nantes – MontpellierOpta by Stats Perforfm

Lille – Marseille 2:1

Utkání týmů ze špičky tabulky se změnilo v gólové hody v podání tří jmenovců. Nejprve otevřel skóre za hostující celek Jonathan Clauss a po změně stran se o obrátku ve skóre postarali rovněž Jonathanové David a Bamba.

Dogy si díky triumfu pojistily pátou příčku, která vede do Konferenční ligy, zatímco Olympique umožnil svému nejbližšímu konkurentovi z Lens získat dvě kola před koncem pohodlný pětibodový náskok na druhé příčce tabulky.

Tabulka Ligue 1
Tabulka Ligue 1Livesport