Nejrychlejší penalta Ligue 1 Lyon nezastavila. Lacazette proti Monaku dotáhl Mbappého

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nejrychlejší penalta Ligue 1 Lyon nezastavila. Lacazette proti Monaku dotáhl Mbappého
Alexandre Lacazette se 26. ligovým zásahem dotáhl v tabulce kanonýrů na vedoucího Kyliana Mbappého.
Alexandre Lacazette se 26. ligovým zásahem dotáhl v tabulce kanonýrů na vedoucího Kyliana Mbappého.AFP
Lyon udržel ve 26. kole Ligue 1 reálnou šanci na účast v evropských pohárech, když doma zdolal Monako 3:1. Pro Les Gones však začal zápas katastrofálně, když už po minutě a 10 vteřinách proměnil nejrychlejší pokutový kop v historii francouzské soutěže Wissam Ben Yedder. Ještě v první půli nicméně vyrovnal Alexandre Lacazette, na kterého po změně stran navázal vítězným gólem Maxence Caqueret. Střelec první branky domácích se 26. ligovým zásahem dotáhl v tabulce kanonýrů na vedoucího Kyliana Mbappého.

Lyon –⁠ Monako 3:1

Hosté začali zápas ideálně, již ve 13. sekundě vybojoval Ben Yedder pokutový kop, když jej fauloval brankář Anthony Lopes. Francouzský útočník se poté sám k penaltě postavil a nekompromisní střelou k pravé tyči poslal Monako do vedení. Portugalský gólman napravil zaváhání z úvodu střetnutí v 18. minutě, kdy skvělým tygřím skokem zneškodnil pokus Ismaila Jakobse.

Jen o dvě minuty později mohl srovnat Rayan Cherki, do střely z pokutového území ovšem dal málo razance, což vedlo k dobrému zákroku Alexandera Nübela. V závěru první půle už však přišla chvíle Lacazetta, jenž obdržel míč v nebezpečném prostoru před bránou a placírkou k levé tyči srovnal skóre.

Statistiky zápasu Lyon –⁠ Monako
Statistiky zápasu Lyon –⁠ MonakoOpta by Stats Perform

Hráči Lyonu byli zkraje druhého dějství celkem, který se snažil zvrátit duel na svou stranu. V 54. minutě se však na opačném konci hřiště opět blýskl Lopes, jenž zneškodnil tvrdou pumelici Aleksandra Golovina. Les Gones svou převahu nakonec přece jen využili k vedoucímu gólu. Cherki v pokutovém území nádhernou „zidanovkou“ vykoupal bránícího hráče a následně vystřelil.

Jeho pokus sice ještě vyrazil Nübel, pouze však k nohám Caquereta, který se do odkryté brány nemýlil. Lyon i nadále pokračoval ve skvělém výkonu a v 78. minutě se mohl radovat ze třetí trefy. O tu se postaral hrdina utkání Cherki, jenž krásnou obalovačkou k levé tyči zajistil domácím tři body.

Tabulka Ligue 1
Tabulka Ligue 1Livesport