Lyon nastartovala k obratu Tolissova dělovka, Auxerre opustilo sestupové pásmo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lyon nastartovala k obratu Tolissova dělovka, Auxerre opustilo sestupové pásmo

Aktualizováno
Corentin Tolisso proti Rennes vyrovnal a Lyon nakonec zvítězil 3:1.
Corentin Tolisso proti Rennes vyrovnal a Lyon nakonec zvítězil 3:1.AFP
Olympique Marseille neyužil v závěrečném zápase 30. kola Ligue 1 možnost dotáhnout se na druhé Lens a zároveň se k lídrovi PSG opět přicvaknout na rozdíl hratelných šesti bodů. V Lorientu jen remizoval 0:0 a nepotvrdil postavení nejlepšího venkovního mužstva francouzské nejvyšší soutěže. Lyon otočil proti Rennes a díky třem bodům je dál ve hře o Evropu, Auxerre si poradilo s Ajacciem a vyplulo ze zóny sestupu.

Lyon – Rennes 3:1

Utkání začalo pro Lyon hrůzostrašně, když už v 11. minutě poslal Rennes do vedení odchovanec domácích Amine Gouiri. Opaření Les Gones se však postupem času probrali a začali mít herně navrch, což vyústilo v otočení skóre. To měli na svědomí další absolventi lyonské akademie. Nejprve se po hodině hry prezentoval nádhernou ranou z hranice vápna Corentin Tolisso, na něhož v 68. minutě navázal Alexandre Lacazette. Ten 18. gólem v soutěži zároveň prodloužil ligovou neporazitelnost svého celku na hodnotu šest.

Ajaccio – Auxerre 0:3

Hosté rozhodli o vítězství během úvodních minut, kdy nepozornou defenzivu Ajaccia nachytali hned dvakrát. Definitivní knockout pak svému týmu uštědřil v nastaveném čase první půle Mickaël Alphonse, jenž si nešťastně sklepl míč do vlastní sítě. Medvědi tak díky třem bodům, na něž dosáhli podruhé v řadě, opustili sestupové pásmo, v němž jsou naopak přiokváni hráči z Napoleonova rodiště. Na záchranný kruh v podobě 16. místa ztrácí již osm bodů.

Statistiky zápasu Ajaccio – Auxerre
Statistiky zápasu Ajaccio – AuxerreOpta by Stats Perform

Montpellier – Toulouse 1:2

Klíčovou postavou duelu byl nejlepší střelec hostů Thijs Dallinga, jenž sice začal mezi náhradníky, avšak kvůli nucenému střídání se na plac dostal už v deváté minutě. Namotivovaný Nizozemec dal po půlhodině hry gól, který se dlouho zdál být vítězným. Pět minut před koncem ale na svého spoluhráče navázal Fares Chaibi, jehož trefa se nakonec ukázala jako rozhodující. V samotném závěru se totiž domácí zmohli alespoň na jeden gól. Ten ale nestačil na odvrácení první porážky po sedmizápasové šňůře, kdy Le Paillade bodovali.

Statistiky zápasu Montpellier – Toulouse
Statistiky zápasu Montpellier – ToulouseOpta by Stats Perform

Remeš – Brest 1:1

Brest vstoupil do utkání snově, když jej hned v šesté minutě přiblížil k vytouženému vítězství svou šestou trefou v sezoně Pierre Lees-Melou. Domácí inkasovaný gól probudil k výrazné aktivitě, v brance hostů ale čaroval Marco Bizot. Kouzla nizozemského gólmana držela až do 90. minuty, kdy byl celek z Remeše odměněn vyrovnávacím zásahem. O ten se postaral z penalty Folarin Balogun.

Statistiky zápasu Remeše – Brest
Statistiky zápasu Remeše – BrestOpta by Stats Perform

Troyes – Clermont 0:2

Clermont vykročil za vítězstvím už v prvním poločase, kdy se prosadil dvakrát. Ve 27. minutě skóroval z bezprostřední blízkosti rakouský útočník Muhammed Cham a ukončil svůj střelecký půst trvající více než tři měsíce. O tři minuty později na něj povedenou technickou střelou navázal Johan Gastien. Troyes tak nevyhrálo již 13 zápasů po sobě a jeho ztráta na nesestupové pozice se navýšila už na osm bodů.

Statistiky zápasu Troyes – Clermont
Statistiky zápasu Troyes – ClermontOpta by Stats Perform

Nantes – Monako 2:2

Hosté si na konci úvodní půlhodiny vypracovali hned dvoubrankové vedení, na němž se přesnými rohovými kopy podílel Caio Henrique a v počtu asistencí se osamostatnil na třetím místě celé soutěže. Domácí se však nevzdali a předvedli skvělou stíhací jízdu za důležitým výsledkem, vyrovnávací gól si v 78. minutě připsal Ludovic Blas. Fanoušci Kanárků se tak kromě postupu do finále Francouzského poháru mohou radovat i z bodu v boji o záchranu.

Statistiky zápasu Nantes – Monako
Statistiky zápasu Nantes – MonakoOpta by Stats Perform

Lorient – Marseille 0:0

Lorient statečně odrazil nápor favorita a v zápase, který byl "oslavou" defenzivního fotbalu, ubránil bezgólovou plichtu. Hosté neproměnili ani jednu z nadějných příležitosti v gól. Na tři body mohli paradoxně dosáhnout domácí, ale brankář Olympiqueu Pau López předvedl v 63. minutě parádní zákrok proti bombě Bamby Dienga. Marseille po remíze ztrácí ze třetího místa na PSG osm bodů.

Tabulka Ligue 1
Tabulka Ligue 1Livesport