Trefa Messiho přisoudila PSG tři body. Lille si vylámalo zuby na půdě posledního Angers

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Trefa Messiho přisoudila PSG tři body. Lille si vylámalo zuby na půdě posledního Angers

Aktualizováno
Lionel Messi dal proti Nice vítězný gól.
Lionel Messi dal proti Nice vítězný gól.AFP
PSG vyhrálo ve 30. kole Ligue 1 v Nice 2:0 a přerušilo tak dvouzápasové čekání na bodový zisk. O vítěznou branku se po necelé půlhodině hry postaral Lionel Messi, na něhož navázal po změně stran premiérovým zásahem v ročníku Sergio Ramos. Pařížané tak odpověděli páteční vítězství druhého Lens a znovu mu odskočili na rozdíl šesti bodů. V prvním ze dvou sobotních utkání Ligue 1 poslední Angers překvapivě porazilo Lille.

Angers – Lille 1:0

Angers urvalo šokující výhru 1:0 proti jednoznačnému favoritovi. Tým bojující o TOP čtyřku francouzské nejvyšší soutěže měl sice míč daleko častěji pod kontrolou, žádná jeho šance však nepředstavovala větší nebezpečí pro bránu domácích. Naopak beznadějně poslední celek tabulky poctivě bránil a v závěru byl odměněn vítězným gólem z kopačky Halida Sabanoviče. Zároveň se pro mužstvo ze západu Francie jednalo o první ligovou výhru od 18. září minulého roku.

Nice – PSG 0:2

Na vítězství hostů se zásadním způsobem podepsal i gólman Gianluigi Donnarumma, jenž podržel svůj tým několika skvělými zákroky. Jednou mu přitom pomohla i branková konstrukce, od které se míč neodrazil celým objemem za čáru doslova jen o vlásek. Nice tak nedokázalo využít nepřesvědčivé formy PSG a jeho úctyhodná série 12 utkání bez prohry skončila.

Tabulka Ligue 1
Tabulka Ligue 1Livesport