Lyon ovládl exkluzivní sedmigólovou přestřelku a po osmi letech vyhrál v Lille

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lyon ovládl exkluzivní sedmigólovou přestřelku a po osmi letech vyhrál v Lille

Lyon vyhrál díky brance v závěru.
Lyon vyhrál díky brance v závěru.Profimedia
Lille prohrálo ve 32. kole Ligue 1 na vlastním hřišti s Lyonem 3:4. Hrdinou utkání se zdál být obránce Bafodé Diakité (23), jenž v 85. minutě vrátil domácím vedení svým druhým přesným zásahem v utkání, čímž zapsal vůbec první vícególový večer v barvách tohoto klubu. Fantastický závěr ovšem nabídl obrat skóre, který načal Alexandre Lacazette (32) a dokonal ho Mama Baldé (28). Les Gones díky tomu ovládli venkovní vzájemné utkání poprvé od roku 2016.

Lille – Lyon 3:4

Dogy si vzaly slovo již v osmé minutě. Po zaváhání v obraně Lyonu přišla přihrávka na malé vápno, z nějž pálil kanonýr Jonathan David. Proti jeho střele se však blýskl parádním zákrokem Anthony Lopes. Ve 21. minutě vyšel Lille nacvičený signál z přímého volného kopu, na jehož konci hlavičkoval do pravého horního rohu Diakité.

O chvíli později dolétl centr z pravé strany až na malé vápno, odkud odmítl srovnání skóre zakončující Lacazette. V tu chvíli již muselo Lille bojovat bez zraněného Yusufa Yaziciho, trenér měl nicméně šťastnou ruku při výběru jeho náhradníka. Střídající Edon Zhegrova proběhl ve 37. minutě přes tři hráče a z kroku vypálil ránu, která zapadla přesně k tyči.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Lyon se v druhém poločase hnal za vyrovnáním, obrana soupeře byla ale ostražitá a rozvíjející akce se snažila eliminovat. V dobré příležitosti se ocitl Ernest Nuamah, jehož technický pokus zastavil svým zákrokem Lucas Chevalier. Snížení přišlo v 67. minutě. Lacazette dostal přihrávku do středu vápna, míč však ještě předložil pro Saïda Benrahmu, jehož střela zapadla pod břevno.

Srovnání přišlo v 82. minutě. Úžasný sprint předvedl Baldé, který se dostal až do vápna, odkud přihrál na zakončujícího Malicka Fofanu. Radost hostujícího celku však trvala pouze čtyři minuty, neboť se již podruhé v zápase prosadil hlavičkou z rohu Diakité. Čtyřnásobný francouzský šampion se přesto nevzdal a v 89. minutě přinesl remízový stav Lacazette. V nastaveném čase přišlo zasloužené vedení hostů, o které se postaral Baldé.

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Livesport