Lyon remízou s Métami podtrhl historicky nejhorší vstup do sezony. Nice je zpět v čele

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lyon remízou s Métami podtrhl historicky nejhorší vstup do sezony. Nice je zpět v čele

Aktualizováno
Vstup do aktuální sezony je v podání Lyonu jeden velký zmar.
Vstup do aktuální sezony je v podání Lyonu jeden velký zmar.AFP
Lyonu se nedaří zvrátit nejhorší vstup do sezony v klubové historii. S nováčkem z Mét doma jen remizoval 1:1, na premiérové vítězství tak nedosáhl ani v 11. kole Ligue 1 a s pouhými čtyřmi body zůstává trčet na posledním místě tabulky. Jen o dva body nad ním je Clermont, který si rovněž připsal bod za remízu ve Štrasburku. Monako se po prohře v Lille vrátilo na vítěznou vlnu, když zdolalo doma Brest 2:0. Nice přehrálo Rennes a díky čtvrté výhře v řadě se vrátilo do čela tabulky o bod před PSG.

Lyon – Méty 1:1

Největší zásluhu na bodovém zisku hostů měli jejich brankáři. Alexandre Oukidja už v první minutě zneškodnil samostatný únik soupeře, brzy nato se však zranil a musel střídat. Na jeho kvalitní práci dokonale navázal 22letý Guillaume Dietsch, který při své premiéře ve francouzské nejvyšší soutěži propustil z několika nebezpečných pokusů jen vyrovnávací gól Skellyho Alvera.

Nantes – Remeš 0:1

Utkání dlouho směřovalo k bezgólovému výsledku, v 75. minutě se však objevil ve vápně na správném místě Junja Ito a přízemní ranou duel rozhodl. Kanárci tak po čtyřech neprohraných domácích zápasech v řadě publikum příliš nepotěšili. Hosté pro změnu využili remízového zaváhání Lille a poskočili na průběžnou čtvrtou příčku tabulky.

Štrasburk – Clermont 0:0

Domácí postupně zvyšovali tempo a ve druhém poločase se jim dokonce podařilo skórovat, z důvodu ofsajdového postavení však gól neplatil. Následně se nechal za zbytečnou druhou žlutou kartu vyloučit Marvin Senaya, a tým z Alsaska tak na vlastním hřišti ztratil další body. Hostům se naopak podařilo překvapit dalšího favorita a ve třech ze čtyř posledních zápasů neprohráli.

Toulouse – Le Havre 1:2

Na sklonku prvního dějství nejprve znepokojil domácí publikum neproměněnou penaltou Thijs Dallinga, jenž ovšem své zaváhání po změně stran napravil a poslal svůj tým do vedení. Střelecky utrápení hosté ukončili čtyřzápasové čekání na přesný zásah v 78. minutě, kdy vyrovnal Mohamed Bayo. Stejný hráč navíc v nastaveném čase vstřelil další gól a zařídil celku z Normandie první vítězství na hřišti soupeře v rámci aktuálního ročníku.

Monako – Brest 2:0

Vítěznou branku vstřelil už v 16. minutě Denis Zakaria. Hosty v průběhu utkání sužovala velká dávka smůly, jelikož jim po intervencích videorozhodčího nebyly uznány dvě branky, a tak po povedeném úvodu sezony prohráli již třetí klání v řadě. Knížecí klub porazil Piráty na vlastním stadionu popáté za sebou a minimálně na pár hodin se posunul na druhé místo v tabulce před Nice.

Nice – Rennes 2:0

Domácí celek se vrátil do čela soutěže díky zásahu Jérémieho Bogy ze závěru prvního poločasu. Orlům málem v pátém z posledních šesti střetnutí stačil na tříbodový zisk jediný zásah, tuto pozoruhodnou bilanci však nakonec překazil vlastním gólem Steve Mandanda. V táboře hostů tak zavládl smutek, protože je porážka odsoudila k propadu na nelichotivou 11. příčku.

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Livesport