Nantes po výprasku v poháru selhalo i v lize, v Brestu prohrálo 0:2

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nantes po výprasku v poháru selhalo i v lize, v Brestu prohrálo 0:2

Nantes selhalo také v lize.
Nantes selhalo také v lize.AFP
Fotbalisté Nantes se z vysoké porážky ve finále francouzského poháru nevzpamatovali a ve 33. kole Ligue 1 padli na půdě Brestu 0:2. Pod neúspěch se podepsal velkou měrou brankář Alban Lafont (24), jehož obří minely využil ke vstřelení úvodního gólu Jérémy Le Douaron (25). Ten se prosadil letos už podeváté a přiblížil domácí ke kýžené záchraně. Naopak hosté se po 10. ligovém utkání za sebou bez vítězství propadli až na sestupové místo a výrazně si zkomplikovali boj o udržení.

Brest poslal do vedení v 18. minutě svou chybou gólman Lafont, jenž při odkopu minul míč a Le Douaron se do prázdné branky trefil bez problému. Na 2:0 po přesném centru z pravé strany od Kennyho Laly zvýšil ve 35. minutě hlavičkou na zadní tyč Mathias Pereira Lage. Pevná obrana Les Pirates v prvním poločase nepustila soupeře k jediné střele na bránu, když se jí všechny tři pokusy Nantes podařilo zablokovat.

Utkání Brest – Nantes 2:0

První střelu mezi tři tyče si Nantes připsalo až v 52. minutě, Andrei Girotto se otočil s míčem na hranici vápna a vypálil do středu branky. Chvíli po něm už nebezpečné střílel zleva po zemi na zadní tyč Ludovic Blas, skvělým zákrokem se ale předvedl Marco Bizot. Alespoň snížit se pokoušel Mostafa Mohamed, svou hlavičkou však mířil nad břevno nizozemského brankáře.

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Livesport