Derby des Olympiques skončilo dle gusta Marseille. Diallo táhne Štrasburk k záchraně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Derby des Olympiques skončilo dle gusta Marseille. Diallo táhne Štrasburk k záchraně

Aktualizováno
O vítězství Štrasburku v Remeši 2:0 rozhodl dvěma góly Habib Diallo.
O vítězství Štrasburku v Remeši 2:0 rozhodl dvěma góly Habib Diallo.AFP
O tom, že francouzský titul obhájí PSG, vzhledem k jeho pátečním triumfu v Angers a pohodlnému náskoku v čele tabulky málokdo pochybuje. Ligue 1 však nabízí i další zápletky, tou hlavní je boj o místa v Lize mistrů. V nejlepší pozici bylo po jasné sobotní výhře nad Monakem Lens, které ale v neděli večer z druhého místa sesadilo Marseille, když zvládlo slavné Derby des Olympiques proti Lyonu.

Remeš –⁠ Štrasburk 0:2

Štrasburk se nezalekl hrozivé historické bilance na stadionu Remeše a vyhrál 2:0. Stěžejní postavou první výhry Alsasanů na tomto hřišti od roku 1958 byl Habib Diallo, který orámoval úvodní dějství dvěma přesnými zásahy. V letošní sezoně již sedmnáctigólový člen senegalského národního týmu tak výrazně přispěl k tomu, že se hosté v neúplné tabulce vymanili ze sestupového pásma.

Statistiky zápasu Remeše –⁠ Štrasburk
Statistiky zápasu Remeše –⁠ ŠtrasburkOpta by Stats Perform

Ajaccio –⁠ Brest 0:0

Ajaccio ziskem bodu přetrhlo šestizápasovou sérii porážek v lize. Poprvé od roku 2016 tak vzájemný duel těchto soupeřů skončil nerozhodným výsledkem. Zápas skromný na šance výrazně ovlivnil Yoann Touzghar, který se nechal krátce po odehrané hodině hry vyloučit. Bezzubý Brest ale početní převahy nevyužil a odmítl možnost vymanit se ze sestupového pásma. Ještě o poznání hůře jsou na tom v tabulce domácí Korsičané, kteří na nesestupové pozice ztrácí 10 bodů.

Statistiky zápasu Ajaccio –⁠ Brest
Statistiky zápasu Ajaccio –⁠ BrestOpta by Stats Perform

Lorient –⁠ Toulouse 0:1

Toulouse dovedla ke gólu a třem bodům severoafrická spolupráce dovedla. Autorem vítězné trefy se stal v 68. minutě Maročan Zakaria Aboukhlal, kterému přihrával reprezentant Alžírska Farés Chaïbi. Les Violets si tak upevnili pozici ve středu tabulky, odkud by se již neměli zapojit do boje o záchranu. Tímto výsledkem navíc potvrdili vzrůstající formu na hřištích soupeřů, všechny body totiž získali ve třech z posledních čtyř venkovních klání.

Statistiky zápasu Lorient –⁠ Toulouse
Statistiky zápasu Lorient –⁠ ToulouseOpta by Stats Perform

Nantes –⁠ Troyes 2:2

Jednou z ústředních postav zápasu byl zkušený stoper domácích Nicolas Pallois, jenž nejprve otevřel skóre, ale po změně stran nabídl soupeři penaltu, z níž došlo k vyrovnání. Hosté se pak dočkali ještě jedné trefy, když se v nastavení druhé půle poprvé od začátku října prosadil mladík Wilson Odobert. Ani to ovšem nebyl poslední zápis do kolonky skóre, neboť z následného tlaku v šesté minutě přidaného času Kanárci srovnali a rozesmutněli fanoušky Troyes. Ti se z výhry neradovali již v 15. ligovém zápase v řadě.

Statistiky zápasu Nantes –⁠ Troyes
Statistiky zápasu Nantes –⁠ TroyesOpta by Stats Perform

Nice –⁠ Clermont 1:2

Důležitá pasáž utkání nastala těsně před odchodem do šaten, když nejprve Muhammed Cham potrestal zaváhání v defenzivě Orlů, aby čtyři minuty nato srovnal skóre Gaëtan Laborde. Ten si připsal již jednáctou ligovou branku v aktuální sezoně. Dlouho to pak vypadalo, že zápas dospěje k nerozhodnému konci, avšak v 83. minutě zajistil hostům čtvrtou výhru v řadě Saïf-Eddine Khaoui.

Statistiky zápasu Nice –⁠ Clermont
Statistiky zápasu Nice –⁠ ClermontOpta by Stats Perform

Montpellier –⁠ Rennes 1:0

Vyrovnaný duel ovlivnil incident z 53. minuty, kdy rozhodčí udělil červenou kartu domácímu kapitánovi Téjimu Savanierovi. Ten se nechal vyloučit v této sezoně již potřetí. Tým z Bretaně poté převzal iniciativu, ke gólovým příležitostem se ovšem propracoval jen sporadicky. Byli to tak La Paillade, kteří z ojedinělé akce rozhodli, když jim v 84. minutě vystřelil tři body střídající Stephy Mavididi.

Statistiky zápasu Montpellier –⁠ Rennes
Statistiky zápasu Montpellier –⁠ RennesOpta by Stats Perform

Lyon –⁠ Marseille 1:2

Hostující celek udělal rázný krok k zisku tří bodů už v prvním dějství, kdy jeho aktivitu přetavil v úvodní zásah turecký reprezentant Cengiz Ünder. Domácí po změně stran sice zásluhou 20. branky Alexandera Lacazetta srovnali, jenže v nastavení si vstřelil vlastní gól obránce Malo Gusto. Les Gones tak padli poprvé po dvou měsících a neodrazili se ze sedmé pozice.

Tabulka Ligue 1
Tabulka Ligue 1Livesport