Sima mírnil prohru Angers s Marseille, Lacazette nedal penaltu a Lyon padl s Clermontem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sima mírnil prohru Angers s Marseille, Lacazette nedal penaltu a Lyon padl s Clermontem

Aktualizováno
Clermont slaví triumf nad Lyonem.
Clermont slaví triumf nad Lyonem.AFP
Lyon ve 35. kole Ligue 1 prohrál na hřišti Clermontu 1:2. Smutným hrdinou zápasu se stal hostující střelec Alexandre Lacazette (31), který v nastaveném čase zahodil penaltu. Jednoznačnou výhru 4:0 si naopak připsali fotbalisté Rennes, kteří na domácím hřišti nedali sebemenší šanci Troyes. Bezbrankový souboj Toulouse s Nantes přinesl více radosti prvně jmenovanému celku, který si získaným bodem zajistil setrvání v nejvyšší francouzské soutěži. Za Angers se prosadil ex-slávista Abdallah Sima, jeho tým ale prohrál s Marseille 1:3.

Clermont – Lyon 2:1

V souboji Lyonu s Clermontem jako první udeřil hostující kanonýr Alexandre Lacazette. Francouzský útočník pak dostal po domácím obratu, který dvěma trefami obstaral Grejohn Kyei, možnost urvat pro svůj celek alespoň bod. Na rozdíl od minulého týdne, kdy proměněnou penaltou v nastaveném čase završil své čtyřgólové představení, však tentokrát ve stejné situaci selhal. Les Lanciers tak nejenže ovládli šesté utkání z posledních sedmi, ale také dokázali favorizovaného soupeře porazit v obou vzájemných duelech v této sezoně.

Clermont byl nakonec efektivnější v zakončení.
Clermont byl nakonec efektivnější v zakončení.Opta by Stats Perform

Brest – Auxerre 1:0

Hráči Brestu se dlouho trápili, přesto ale dokázali prodloužit sérii výher před svými fanoušky na čtyři utkání, když porazili svého konkurenta v boji o záchranu Auxerre 1:0. Domácí měli více ze hry, lámali si ale zuby na neoblomném gólmanovi v podobě Ionuta Radua, jenž je Diplomatům propůjčen z Interu. O rozhodující branku se postaral až v 69. minutě Jérémy Le Douaron, který svým 10. ligovým zásahem dostal Piráty dál od sestupového pásma.

Brest si vytvořil více šancí.
Brest si vytvořil více šancí.Opta by Stats Perform

Montpellier – Lorient 1:1

Hráči Montpellieru remizovali s Lorientem 1:1. Domácí byli sice převážně v první půli daleko aktivnější, nedokázali však dostatečně navázat na předchozí duely, v nichž se prosadili celkem osmkrát. Jejich střeleckou efektivitu nakonec dokázal v 68. minutě potrestat mladý záložník Romain Faivre. Hosty dlouho držel svým výkonem švýcarský brankář Yvon Mvogo, jenž si mohl připsat první vychytanou nulu po návratu z marodky, na vyrovnávací trefu Faitouta Maouassy z nastaveného času již však nestačil. Les Merlus zároveň neutnuli nelichotivou sérii na hřišti týmu z jihu Francie, kde vyhráli naposledy v roce 2013.

Rennes – Troyes 4:0

Fotbalisté Rennes porazili na domácím hřišti Troyes 4:0, a nadále tak živí naděje na příčky zajišťující účast v evropských pohárech. O vítězství týmu z Bretaně rozhodl již v prvním poločase belgický obránce Arthur Theate, pro kterého se jednalo již o čtvrtou branku v tomto ročníku. Po změně stran se červenočerní prosadili ještě třikrát, a hosté tak ztratili byť jen matematickou naději na záchranu.

Domácí byli jasně lepším týmem.
Domácí byli jasně lepším týmem.Opta by Stats Perform

Toulouse – Nantes 0:0

Start utkání mezi domácím Toulouse a hosty z Nantes zkomplikovala bezpečnostní opatření, které zapříčinil podezřelý balíček mezi diváky. Fanoušky Kanárků navíc mohla rozhořčit zpráva o protestu jejich nejlepšího střelce Mostafy Mohameda, jenž odmítl nastoupit v dresu s duhovou vlajku na podporu sexuálních menšin. Za čekání na odložený začátek diváci nebyli gólově odměněni, neboť se oba celky po remíze 0:0 rozešly smírně. Mrzet mohl výsledek především hosty, kteří v případě zisku všech tří bodů mohli opustit sestupové pozice. Noaopak domácí si definitivně zajistili účast mezi francouzskou smetánkou i v příští sezoně.

Monako – Lille 0:0

Monako remizovalo na vlastním hřišti s Lille 0:0. Souboj dvou aspirantů na čtvrtou pozici zaručující základní skupinu Evropské ligy pro příští sezonu se vedl ve velmi úsporném tempu skoupém na šance. Dogy lehce ožily až po hodině hry, kdy svého soupeře dostaly pod mírný tlak, gólové ovace už ale nepřišly. Knížecí klub tak uhájil pětibodový náskok před svým soupeřem, na kterého se již zespodu tlačí další pronásledovatelé.

Marseille – Angers 3:1

Marseille zvítězila na domácí půdě nad Angers 3:1. Utkání se však pro Olympioniky nevyvíjelo dobře, neboť na konci první půlhodiny poslal hosty do vedení Abdallah Sima, který po odchodu z pražské Slavie zažívá nejgólovější období. Vzápětí však skóre srovnal Alexis Sánchez, jenž po změně stran také asistoval rozhodující trefě Dimitriho Payeta, čímž udržel tým z Azurového pobřeží v boji o druhé místo.

Tabulka Ligue 1