PSG nezastavilo ani zranění Mbappého. Derby francouzského východu vyhrál Štrasburk

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

PSG nezastavilo ani zranění Mbappého. Derby francouzského východu vyhrál Štrasburk

Aktualizováno
Kylian Mbappé musel kvůli zranění ve 32. minutě střídat.
Kylian Mbappé musel kvůli zranění ve 32. minutě střídat.AFP
PSG vyhrál v šestém kole Ligue 1 na vlastním hřišti s Marseille 4:0. Klíčovou postavou Le Classique se stal Achraf Hakimi, který už v osmé minutě zakroutil přímý kop do pravého horního rohu hostující branky. Ještě do poločasu navýšil skóre Randal Kolo Muani, když dorazil střelu právě marockého obránce. Kaňkou na tříbodovém večeru pro červenomodré bylo zranění Kyliana Mbappého, jenž musel hřiště opustit už po 32 minutách. V dalších nedělních zápasech nestačily Méty doma na Štrasburk – hosté si připsali první venkovní tříbodový zisk sezony, domácí naopak přišli o působivou sérii bez porážky. Le Havre díky drtivému nástupu přehrál Clermont 2:1, Lens si stejným výsledkem poradilo s Toulouse a v zápase Montpellier s Lens gól nepadl.

PSG – Marseille 4:0

Úvod utkání všem ale napověděl, že se ponese ve stejném duchu jako předchozí střetnutí. V osmé minutě se totiž k přímému kopu ze střední vzdálenosti postavil Hakimi a proměnil jej přesnou ranou do pravé šibenice. Okamžitě mohl odpovědět Vitinha, ale do jeho střely se na poslední chvíli vložil jeden z obránců a zblokoval ji.

Portugalský útočník se do šance probojoval i ve 22. minutě, ale míč hlavou poslal pouze do břevna. Po půlhodině hry nastala pro Pařížany nemilá událost, když ze hry odstoupil Mbappé vinou zranění. To domácí nerozhodilo, protože v 37. minutě dorážel Kolo Muani do prázdné brány střelu Hakimiho, která předtím skončila na tyči.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Krátce po zahájení druhé půle přidal další branku Goncalo Ramos, jenž si naskočil na centrovaný balon a usměrnil jej přesně k tyči. Gólman Pau López se opět natahoval marně. Dnes aktivní Hakimi vzápětí rozehrával další přímý kop. Tentokrát střílel pod zdí, ale rána prosvištěla vedle pravé tyče.

V 59. minutě se k balonu prodral Kolo Muani, avšak gólovou radost mu překazil jeden z obránců, když skočil do jeho střely. Pařížané svou hru zklidnili, neboť měli dostatečný náskok, který ještě v samém závěru vylepšil svým druhým gólem v utkání Ramos.

Méty – Štrasburk 0:1

Derby týmů z východního cípu Francie nepotěšilo hlasité fanoušky příliš atraktivní bitvou, která nabídla jen skromné množství vzrušujících akcí. Nejvíce šokující moment pro domácí příznivce přišel sedm minut před koncem, kdy o výhře svěřenců Patricka Vieiry rozhodl devatenáctiletý talent Habib Diarra. Domácí tak ztratili šňůru neporazitelnosti na vlastním stadionu, jež trvala déle než rok.

Le Havre – Clermont 2:1

Domácí nakročili k tříbodovému zisku poměrně brzy, když už v sedmé minutě vedli po brankách Nabila Aliouiho a Mohameda Baya o dva góly. Pro druhého jmenovaného to byl zvlášť důležitý moment vzpruhy, neboť pětadvacetiletý guinejský útočník se trefil v nejvyšší francouzské soutěži po více než půl roce.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Lens – Toulouse 2:1

Začátek duelu znovu nabyl tradičního letošního scénáře pro Racing Club. Ten byl opět na place aktivnějším týmem, avšak ve 33. minutě mu uštědřil lekci z produktivity soupeř, jehož poslal do vedení César Gelabert. Domácí se ovšem tentokrát vybičovali k obratu, k němuž zavelel ještě před pauzou Wesley Saïd. Tradičně skvělá atmosféra na severu Francie se ukázala jako klíčová pro povzbuzení hráčů ve žluto-červených dresech i ve druhé půli, kdy jim první tříbodový zisk v sezoně zajistil Morgan Guilavogui.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stast Perform

Montpellier – Rennes 0:0

Utkání vládli na obou stranách brankáři, kteří předvedli několik kvalitních zákroků a výrazně přispěli k první dělbě bodů mezi těmito soupeři od ledna roku 2019. Té nedokázal zabránit ani Wahbi Khazri, jehož ostrá rána orazítkovala po hodině hry pouze horní tyč. Hosté tak znovu potvrdili, že v úvodu sezony v nerozhodném výsledku našli zalíbení, neboť se s ním loučili už popáté v řadě.

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Livesport