Portugalci jsou po remíze s Nizozemskem na malém Euru na hraně, Španělsko postupuje

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Portugalci jsou po remíze s Nizozemskem na malém Euru na hraně, Španělsko postupuje

Aktualizováno
Portugalci si s Nizozemci rozdělili body.
Portugalci si s Nizozemci rozdělili body.Profimedia
Portugalští fotbalisté remizovali ve svém druhém zápase skupiny A mistrovství Evropy do 21 let s Nizozemskem 1:1 a po úvodní porážce si ještě více zkomplikovali cestu za postupem. Remízu 2:2 museli spolknout také fotbalisté Belgie, kteří si odnesli jen bod z utkání proti Gruzii. Ukrajina naopak porazila ve druhém kole skupiny B tým Rumunska 1:0 a výrazně se přiblížila postupu do vyřazovací fáze. Ten už má jistý Španělsko.

Gruzie – Belgie 2:2

Favorita duelu přiblížil k triumfu gólem a asistencí z první půle Maxim De Cuyper, druhé dějství však patřilo domácímu výběru. Za ten se nejprve prosadil Georgiy Tsitaishvili, na kterého v závěru navázal i Giorgi Guliashvili. Nerozhodný výsledek znamenal nejlepší výchozí pozici před závěrem skupiny právě pro domácí Gruzínce, kteří si užívali dvoubodového náskoku na své pronásledovatele.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Portugalsko – Nizozemsko 1:1

Celek z Pyrenejského poloostrova sice přežil úvodní nápor soupeře a od 20. minuty díky gólu Andrého Almeidy vedl, vítr z plachet mu však sebral v závěrečné čtvrthodině mladík z Ajaxu Brian Brobbey. Úřadující vicemistři se tak před koncem skupinové fáze dostali do svízelné situace, neboť mají na kontě pouhý bod a v duelu s Belgií musí bezpodmínečně zvítězit.

Tabulka skupiny A.
Tabulka skupiny A.Livesport

Rumunsko – Ukrajina 0:1

Utkání hrané v Bukurešti nabídlo výbornou podívanou, jediná branka však přišla až v samotném závěru. Ačkoliv se o ni postaral Rumun Victor Dican, radost panovala na druhé straně. Záložník z Botosani si totiž nešťastným způsobem srazil přihrávku soupeře do vlastní sítě a způsobil, že jeho celek skončí na domácím šampionátu již ve skupině.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Španělsko – Chorvatsko 1:0

Výhru si tým z Pyrenejského poloostrova zajistil už v první minutě, kdy se nejrychlejším gólem v historii turnaje prosadil útočník portugalské Bragy Abel Ruiz. Kostkovaní naopak opět nevstřelili ani branku a se šampionátem se rozloučí už v úterý.

Tabulka skupiny B.
Tabulka skupiny B.Livesport