Díaz z Realu Madrid se rozhodl reprezentovat zemi svého otce. Místo Španělska si vybral Maroko

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Díaz z Realu Madrid se rozhodl reprezentovat zemi svého otce. Místo Španělska si vybral Maroko
Díaz bude reprezentovat zemi svého otce.
Díaz bude reprezentovat zemi svého otce.Profimedia
Křídelník Realu Madrid Brahim Díaz (24) by si měl příští týden odbýt debut za národní tým Maroka, jemuž dal přednost před rodným Španělskem. Bývalý hráč Manchesteru City nebo AC Milán se podle médií rozhodl reprezentovat vlast svého otce loni na podzim a nyní je na přípravná utkání proti Angole a Mauritánii poprvé v nominaci semifinalistů mistrovství světa.

Díaz prošel většinou španělských mládežnických týmů a v červnu roku 2021 nastoupil poprvé za španělskou seniorskou reprezentaci. Přípravné utkání proti Litvě tehdy odehrál tým do 21 let kvůli izolaci členů A mužstva kvůli koronavirové nákaze. Rodák z Málagy přispěl jednou brankou k výhře 4:0.

FIFA umožňuje změnit národní tým, pokud hráč za předchozí zemi odehrál před 21. rokem méně než tři zápasy.

"Každý má právo rozhodnout se podle sebe. Z mého pohledu jsou k povolání do reprezentace potřeba tři kroky: Předně musí být hráč zdravý, pak musí chtít za národní tým doopravdy hrát a nakonec mu samozřejmě musí trenér poslat pozvánku," uvedl trenér španělské reprezentace Luis de la Fuente.

Díaz v této sezoně vstřelil v dresu Realu osm gólů a podle expertů si řekl o místo ve španělské reprezentaci. Do Madridu se ofenzivní hráč vrátil loni po tříletém hostování v AC Milán. Profesionální kariéru zahájil v Manchesteru City.

Pozvánky do národního týmu se přes vydařené sezony nedočkal. Navíc se mu nezamlouvá nulová komunikace ze strany svazu, z těchto důvodů se tak rozhodl pro Maroko.

"Já sám jsem s ním nemluvil. Ale hodně jsem s ním pracoval v reprezentaci do 21 let a chovám vůči němu obrovský respekt," dodal De la Fuente. Díaz nastupoval v mládeži výhradně za výběry Španělska.