Inter s Messim přepisuje historii. V MLS zaznamenal nejvyšší průměrnou návštěvnost venku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Inter s Messim přepisuje historii. V MLS zaznamenal nejvyšší průměrnou návštěvnost venku

Messiho příchod je znát na návštěvnosti.
Messiho příchod je znát na návštěvnosti.Profimedia
Červnový příchod hvězdného fotbalového útočníka Lionela Messiho (36) do Interu Miami se výrazně projevil na divácké návštěvnosti severoamerické soutěže Major League Soccer (MLS). Klub z Floridy se stal prvním, který v třicetileté historii ligy přilákal na venkovní utkání základní části v průměru přes 30 tisíc diváků, konkrétně 30.834. Informoval o tom časopis Soccer America.

Po Messiho příchodu přišlo na šest venkovních zápasů Interu v průměru 45.764 fanoušků. Rekordní sedminásobný držitel Zlatého míče zasáhl pouze do tří z nich, polovinu zmeškal kvůli zranění.

Inter, jehož spolumajitelem je bývalý anglický fotbalista David Beckham, také zaznamenal nejvyšší nárůst průměrné návštěvnosti v porovnání s minulou sezonu, a to o 40 procent.

Šestatřicetiletý Messi, který loni dovedl Argentinu k triumfu na mistrovství světa v Kataru, zamířil na Floridu po konci angažmá v Paris St. Germain. Za Inter odehrál 14 utkání a dal 11 gólů. Polovinu zápasů absolvoval v letním Leagues Cupu, v němž dotáhl tým k vítězství. Byla to první trofej v krátké historii floridského týmu. Do play off MLS však Miami neprošlo.

Messiho statistiky.
Messiho statistiky.Livesport