To je balík. Messimu smlouva v Interu Miami garantuje 20,4 milionu dolarů ročně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

To je balík. Messimu smlouva v Interu Miami garantuje 20,4 milionu dolarů ročně

Lionel Messi se v Miami nemá špatně.
Lionel Messi se v Miami nemá špatně.Profimedia
Argentinský fotbalista Lionel Messi (36) si na základě kontraktu v Interu Miami vydělá ročně 20,4 milionu dolarů (477 milionů korun). S výjimkou tří dalších klubů je to víc, než týmy MLS vydají na výplatu celé své soupisce. Ve zprávě o tom dnes informovala hráčská asociace MLS.

Šestatřicetiletý Messi má základní plat 12 milionů dolarů a celkovou garantovanou mzdu 20,446.667 dolarů. Tato částka zahrnuje plat, který Messi dostane na základě kontraktu v MLS. Neobsahuje dodatečné dohody s týmem či jeho sponzory ani bonusy za výkony.

Kapitán argentinských mistrů světa podepsal s Miami v červenci smlouvu na dva a půl roku. Média tehdy psala, že bude mít roční příjem 50 až 60 milionů dolarů. Údajně také odmítl nabídku saúdskoarabského Al Hilálu na 400 milionů dolarů ročně.

Messiho ligová bilance.
Messiho ligová bilance.Livesport

V létě Messi pomohl Interu k vítězství v Leagues Cupu, v němž vstřelil v sedmi zápasech 10 gólů. V MLS nastoupil i vinou zdravotních problémů jen do pěti duelů a trefil se jednou.

Druhým nejlépe placeným hráčem soutěže jej Ital Lorenzo Insigne z Toronta s částkou 15,4 milionu dolarů. Třetí Švýcar Xherdan Shaqiri si v Chicagu přijde na 8,153.000 dolarů.

Český záložník Tomáš Ostrák má v St. Louis garantovaný roční plat 801.000 dolarů (téměř 19 milionů korun), reprezentační brankář Tomáš Vaclík v New England 436.944 dolarů (přes 10 milionů korun).

okr ura